Jurnalul.ro

Acum 10 minute
15:30
Ion Sterian, directorul general al Transgaz, a vorbit în cadrul summitului "Restart & Repower România - Noua strategie energetică şi de dezvoltare", despre proiectul Transgaz care are ca scop reducerea totală a dependeței de gazul rusesc.
Acum 30 minute
15:10
Vremea se răcește ușor dar revine la temperaturi plăcute la finalul săptămânii 6 - 12 mai. Probabilitatea de ploaie va crește începând cu data de 2 mai.
Acum o oră
15:00
Societatea Română de Chirurgie Estetică (SRCE) celebrează, în acest an, nu mia puțin de trei decenii de activitate. Momentul va fi marcat prin organizarea unui congres tradițional, dar în același timp special, într-o locație inedită din Delta Dunării, în perioada 9-12 mai.
14:40
Românii trăiesc pe datorie fără să știe. Fiecare angajat are o datorie de plătit către stat.
Acum 2 ore
14:30
Rapid București-Univ. Craiova și Petrolul Ploiești-FC Botoșani sunt ultimele meciuri ale etapei VI din Superliga de fotbal. Ambele partide sunt programate luni.
14:10
Mai multe clădiri din Gaza au fost lovite de rachetele lansate de avioanele israeliene. Cel puțin 20 de palestinieni au murit, anunță medicii din zonă. În paralel, la Cairo începe o nouă rundă de negociere privind obținerea păcii.
14:00
„Candidatul comun la PMB a fost un proiect ușor utopic pentru că venea un pic cam târziu. Este o lecție, să nu facem peste noapte proiecte politice pe termen lung”, spune Vasile Dîncu.
13:40
Carnea de miel se tot scumpește înaintea Sărbătorilor Pascale.
Acum 4 ore
13:30
Un incendiu puternic a izbucnit în cartierul Aviației din București.
13:30
Calitatea aerului din interiorul casei poate avea un impact semnificativ asupra sănătății tale și a celor dragi. Cu toții ne dorim să trăim într-un mediu sănătos și confortabil, iar unul dintre pașii esențiali pentru atingerea acestui obiectiv este integrarea unui purificator de aer în locuință.
13:20
În fața provocărilor globale generate de schimbările climatice și criza resurselor energetice, conceptul de sustenabilitate capătă o importanță tot mai mare, impunându-se ca o prioritate în toate sectoarele de activitate, inclusiv în cel al construcțiilor.
13:10
Sirenele de raid aerian au pornit, luni, în nordul Israelului. O poziție militară a fost atacată din Liban, a anunțat Hamas.
13:00
Zeci de militari au murit în urma unei explozii uriașe care s-a produs la o bază militară din sud-vestul Cambodgiei. Explozia a distrus mai multe clădiri, inclusiv câteva case din apropiere. Autoritățile au înnceput o anchetă.
12:50
O zi de training distractivă și captivantă poate stimula interesul și implicarea angajaților, ajutându-i să fie mai atenți și receptivi la informațiile prezentate. Participanții vor fi mai motivați să participe activ la activități și să își dezvolte abilitățile.
12:50
Furtunile de primăvară și vară îți dau bătăi de cap? Dacă îți faci griji în legătură cu eventualele pene de curent cauzate de vremea rea sau instabilitatea rețelei electrice, soluția poate fi un generator de curent portabil. 
12:40
Săptămâna aceasta, landul Berlin a anunțat că reintroduce abonamentul de 29 de euro pentru transportul în comun, care a ținut prima pagină a ziarelor în 2022 ca un beneficiu temporar pus la dispoziția rezidenților până când guvernul federal se va hotărî dacă va oferi sau nu Deutschlandticket.
12:30
Ziua Veteranilor de Război ne readuce în memorie meritele celor care, cu mult curaj și patriotism, au luptat pentru apărarea independenței, a suveranității, a integrității teritoriale, precum și pentru împlinirea idealurilor naționale și atingerea intereselor României, transmite Klaus Iohannis.
12:20
Deficitul de fier este una dintre cele mai frecvente deficiențe nutriționale la nivel global, afectând milioane de oameni din diferite grupuri de vârstă și categorii sociale.
12:10
Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București a pregătit un program special pentru vacanța de 1 și 2 mai 2024 de anul acesta, cu nu mai puțin de opt spectacole diverse, pentru toate gusturile, dedicate celor care nu pleacă din oraș în această perioadă.
12:00
Un număr excepțional de tornade au devastat părți din Oklahoma și din statele învecinate din Marile Câmpii, provocând cel puțin cinci morți, au anunțat duminică autoritățile și presa locală.
11:40
Bogdan Pintileasa, candidatul Partidului Umanist Social Liberal pentru Primăria Sectorului 6, și-a depus oficial candidatura la Biroul Electoral, alături de semnăturile de susținere.
11:40
Pentru minivacanța de 1 mai și Paște, Londra este destinația cea mai populară, iar Milano cea mai ieftină.
Acum 6 ore
11:30
Trei oameni au ajuns la spital în urma accidentului produs luni pe DN 10, între localitățile Sita Buzăului și Zăbrătău, județul Covasna.
11:30
„Cristian Popescu Piedone rămâne principalul contracandidat”, afirmă Nicușor Dan. El susține că se așteaptă ca mulți dintre electorii PNL să îl voteze pe el, „chiar dacă consideră că Sebastian Burduja e mai bun”.
11:30
Controale făcute de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în perioada 16-29 martie au scos la iveală nereguli majore la produsele lactate vândute pe piața din România.
11:10
Horoscop zilnic marți, 30 aprilie 2024. Berbecii au o zi dificilă, Gemenii sunt nesiguri, Scorpionii sunt plini de ranchiună, iar Peștii reacționează exagerat.
11:00
Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 4 mai, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.
10:40
Activitatea cu publicul este suspendată, luni, la Registrul Comerțului București și în mai multe registre din țară, după ce mai mulți angajați au intrat în protest spontan. Acțiunea nu este organizată de SAONRC, dar membri sindicatului iau parte la aceasta.
10:40
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut „tratamente faciale” numite microneedling în New Mexico. CDC spune că incidentele de la un centru spa medical fără licență sunt primele cazuri documentate de transmitere a virusului printr-o procedură cosmetică cu ace.
10:30
Secretarul de stat american, Antony Blinken, începe luni cea de-a șaptea misiune diplomatică în Orientul Mijlociu de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, în urmă cu mai bine de șase luni.
10:20
Un accident cu trei autoturisme și o cisternă s-a produs, luni, în județul Covasna. Doi oameni sunt răniți. Traficul este oprit pe DN 10 Întorsura Buzăului și Crasna, în zona localității Sita Buzăului.
10:10
Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor este ultima săptămână dinaintea Duminicii Învierii Domnului.
10:00
Iată-i pe cei mai duri luptători din regatul canin! Știați că există sute de rase de câini, fiecare cu aspectul și personalitatea lor specială? Dacă inima ta a fost furată de un prieten blănos care este și un luptător neînfricat, avem informații despre niște rase absolut uimitoare.
09:40
Săptămâna mare, numită și săptămâna patimilor, este reprezentată de ultima săptămână din postul Sfintelor  Paște.
Acum 8 ore
09:30
Când v-au rămas prin frigider câteva legume cu care chiar nu mai știți ce să faceți, rețeta de pachețele cu legume este exact ce aveți nevoie pentru a scăpa de ele, dar și pentru a pregăti o masă foarte gustoasă.
09:10
În Săptămâna Mare, credincioșii se feresc să mănânce două alimente de post, despre care se spune că este mare păcat dacă sunt consumate în această perioadă.
08:50
Mădălina Stanca, o sportivă de 20 de ani din Timișoara, a participat în acest weekend la Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, unde a obținut de două ori locul I la categoria Bikini fitness (locul I Junioare, respectiv locul I Senioare – conform regulamentului, vârsta îi permite participarea la ambele categorii). Încununarea acestui succes a fost câștigarea celui de-al treilea titlu, cel de campioană Absolută la junioare, la categoria Bikini fitness, în cadrul aceleiași competiții.
08:30
O persoană a murit, iar alte două au ajuns la spital în urma unor accidente rutiere produse în noaptea de duminică spre luni, între localitățile Flămânzi și Prăjeni, dar și în dreptul pădurii Rediu, județul Botoșani.
08:30
Gigi Becali și-a îndeplinit visul și a cucerit titlul de campion după 9 ani de așteptare, cu trei etape înainte de final. În ultimele meciuri, cu Universitatea Craiova, CFR și Rapid, FCSB poate juca rolul de arbitru pentru locurile 2-3 în play-off.
08:10
Fie că sunt puși sub acuzare, inculpați sau trimiși în judecată de procurori, reprezentanții USR beneficiază de un scut imediat din partea partidului din care fac parte.
07:50
În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și luând în seamă întregul dă rezultate.
Acum 12 ore
07:30
Diversificarea surselor de energie și investițiile în tehnologii inovatoare vor  contribui la creșterea durabilă a economiei Românești. Promovarea energiilor regenerabile creează locuri de muncă și reduce dependența țării de importuri.
07:10
Localnicii din comunele Ucea, Viștea, Drăguș și Sâmbăta de Jos, din județul Brașov, sunt prinși între marele parc național „Yellowstone de România” și cea mai mare groapă de gunoi a Europei, care va fi amplasată în Comuna Ucea.
06:50
Vă bântuie câte o melodie, nu reușiți orice ați face să v-o scoateți din minte? Să știți că ritmul e de vină.
06:30
CAMBRIDGE – Încă o dată, cei care construiesc prognoze  economice și de piață în SUA au o perioadă dificilă. Mai rău, în timp ce 2023 a surprins pe partea superioară, abaterea de la proiecții în 2024 ar putea fi mult mai puțin favorabilă.
06:00
Contravaloarea unui apartament în București este cheltuită de către Inspectoratul General pentru Imigrări, instituție din subordinea MAI, pe „materiale de vizibilitate”, care să asigure „îmbunătățirea percepției populației față de cetățenii străini, prin eliminarea stereotipurilor, promovarea acceptării publice a refugiaților și a migranților legali”.
Acum 24 ore
00:50
Un tânăr de 21 de ani a fost plasat în arest la domiciliu după ce sâmbătă a fost prins la volan fără permis pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei. Polițiștii au stabilit că acesta băuse, iar la testare au reieșit indicii cu privire la posibila prezența în organism a substanțelor psihoactive.
00:30
Comandantul-șef al armatei ucrainene Oleksandr Sîrski a declarat că situația de pe linia frontului s-a înrăutățit în urma multiplelor atacuri rusești, scrie BBC.
00:10
Acțiunile operatorului portuar Comvex  SA Constanța s-au apreciat săptămâna trecută cu aproape 2%,  după ce compania a anunțat începerea unui proces de analiză a opţiunilor strategice în legătură cu proiectele de dezvoltare ale societăţii.
28 aprilie 2024
23:50
Administrația Biden a amânat planul de a interzice țigările mentolate într-o măsură care ar putea avea substrat electoral. Populația de culoare din SUA este mare consumatoare de țigări mentolate. Comunitatea de culoare ar putea infuența rezultatul alegerilor din acest an.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.