O bază militară din Irak a fost atacată de forțe necunoscute. SUA și Israelul nu își asumă asaltul

StirileProtv.ro, 20 aprilie 2024 07:30

Un "bombardament" a făcut victime în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă la o bază militară din Irak unde se află trupe ale armatei şi foşti paramilitari pro-Iran din forţele Hashd al-Shaabi, au raportat surse de securitate.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 5 minute
16:30
Trăiește zilele de sărbătoare și bucură-te de Lumina de Paște! La PRO TV, poți urmări unele dintre cele mai apreciate producții, filme în premieră și ediții speciale.
16:30
Compania Naţională Poşta Română a precizat, vineri, că pensiile au fost distribuite, până la acest moment, ”într-un procent covârşitor”, iar până la sfârşitul zilei se estimează că se va ajunge aproape la procentul maxim.
Acum 15 minute
16:50
O fabrică germană aparţinând companiei Diehl Metal, care produce sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T SLM pe care Berlinul îl furnizează armatei ucrainene, a fost cuprinsă vineri de un incendiu impresionant, relatează presa germană citată de Le Figaro.
Acum 30 minute
16:10
Mai multe ambasade ale Coreeii de Sud și-au ridicat brusc cu două unități nivelul de alertă teroristă, de la 1 la 3, pe o scară de maxim 4. Asta înseamnă că un atac terorist are o ”probabilitate mare”, iar principala amenințare vine din Coreea de Nord. 
Acum o oră
17:10
Presa a reprezentat şi reprezintă în continuare un aliat important al DNA în lupta împotriva corupţiei, a afirmat, vineri, procurorul-şef Marius Voineag, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, informează Agerpres.
17:10
Trei români au fost arestați în Italia pentru furt calificat, acuzați că au atacat și jefuit un bătrân de 91 de ani.  
15:50
Conflictul dintre Israel și Iran, chiar dacă nu este unul armat în toată regula, ia și forma războiului cibernetic, iar Israelul încearcă să pună la punct apărarea și pe această direcție: așa zisul dom cibernetic.
15:50
Rogelio Villarreal Jasso a fost extrem de norocos când a găsit online cercei Cartier la preț redus.
15:50
China a lansat vineri o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii, o premieră mondială, care ar reprezenta o mare reuşită pentru ambiţiosul program spaţial al acestei ţări, informează AFP.
15:40
Capacitatea de import în interconexiunile cu Italia, Albania, Macedonia de Nord, Bulgaria și Turcia va fi zero de la 8:00 până la 17:00 în fiecare zi de astăzi până pe 7 mai.
Acum 2 ore
15:30
Anorexia nervoasă este una dintre cele mai cunoscute tulburări de alimentație, definită de restricții alimentare severe, frica de a lua în greutate, imagine de sine distorsionată și diferite comportamente purgative menite să prevină câștigul ponderal.
15:30
Gripa aviară a trecut la vaci şi se răspândeşte rapid în turmele din Statele Unite, iar oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi. Una din cinci mostre de lapte de la vânzarea cu amănuntul din Statele Unite a fost testată pozitiv pentru fragmente virale. 
15:10
Stațiunea Gura Humorului este una turistică de interes național, dar și un loc de pelerinaj. Stațiunea se află în partea estică a Obicinilor Bucovinei, în județul Suceava, la o altitudine de peste 470 de metri.
14:50
Uniunea Europeană a condamnat ferm atacurile cibernetice atribuite Rusiei asupra Germaniei şi Cehiei, iar NATO se declară dispusă să acţioneze.
14:50
O așezare veche de aproape 300 de ani, scufundată cândva sub un baraj important din Filipine, a reapărut în timp ce căldura sufocantă și seceta au secat lacul de acumulare.
Acum 4 ore
14:30
Mihai Mărgineanu, celebrul Ardiles din „Las Fierbinți” a povestit pe rețelele sociale, șocul pe care l-a trăit , după ce a perecut ziua de 1 Mai, în Vama Veche.
14:00
Întorsătură halucinantă în politica prahoveană. După ce instanța a decis că primarul comunei Șotrile, condamnat pentru pornografie infantilă, nu poate candida pentru un nou mandat, partidul social democrat o propune în loc, pe soția acestuia.
13:50
Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost împuşcat în picior, după ce ar fi ameninţat cu un topor poliţiştii care încercau să-l imobilizeze în urma unui conflict anterior cu sora sa, a informat, vineri, Poliţia Capitalei.
13:40
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este „paranoic” cu privire la o posibilă intenție a Occidentului de a limita puterea Rusiei în lume, ceea ce îl face să cheltuiască sume record din punct de vedere istoric pentru militarizarea țării.
13:40
O incursiune israeliană în Rafah ar pune în pericol vieţile a sute de mii de locuitori din Gaza, a declarat vineri un purtător de cuvânt al biroului umanitar al ONU, Jens Laerke, informează Reuters.
13:30
Un pasager care călătorea de pe Aeroportul Internațional Miami din Florida a fost oprit de securitate după ce a fost găsit cu o pungă de șerpi ascunsă în pantaloni.
13:30
Dmitri Peskov a descris vineri comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în Ucraina ca făcând parte dintr-o "tendinţă foarte periculoasă", relatează Reuters. 
13:20
Abdulkadîr Cam, bărbatul de 64 de ani arestat preventiv după ce a recunoscut că ucis și tranșat o femeie din București, a fost internat în spitalul penitenciarului Jilava.
13:00
Petru Gabor Ioan a fost șofer de transport internațional până la izbucnirea războiului din Ucraina. O vecină l-a rugat să facă un transport cu ajutoare umanitare, iar acel episod i-a schimbat complet viața, notează PRESShub.
12:50
Circa 150.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022, potrivit estimărilor franceze comunicate de ministrul de externe Stephane Sejourne.
12:40
Cu un minut de reculegere păstrat în întreaga ţară, Serbia a adus un omagiu vineri victimelor unui atac armat într-o şcoală din capitala Belgrad, unde zece oameni au murit în urmă cu un an, informează AFP.
12:40
Fostul premier britanic Boris Johnson a uitat să-şi aducă un act de identitate cu fotografie atunci când a mers la vot pentru alegerile municipale desfăşurate joi, o cerinţă obligatorie pe care, în mod ironic, guvernul său a introdus-o în 2022.
12:40
Un bărbat de 61 de ani a fost găsit decedat sub cupa unui încărcător frontal, de tipul IFRON.
Acum 6 ore
12:10
O femeie din Statele Unite a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în decurs de 10 săptămâni.
12:00
Un bărbat de 44 de ani a murit împuşcat în timpul unei partide de vânătoare. Unui alt bărbat cu care se afla la vânat i s-a descărcat accidental arma şi l-a împuşcat pe camaradul său în zona pieptului.
11:50
Primăria Sector 6 anunţă că duminică, în ziua de Paşte, plimbările cu barca sau cu hidrobicicleta pe lacul din Parcul Drumul Taberei sunt gratuite pentru toată lumea.
11:50
O echipă de cercetători de la Universitatea din California a inventat un plastic care se autodistruge după cinci luni.
11:40
Ruşii şi belaruşii au fost refuzaţi ca voluntari pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris, din motive de securitate, relatează AFP.
11:20
Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume când acest tip de comportament a fost observat la un animal sălbatic, au dezvăluit cercetătorii germani, informează DPA. 
11:20
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, vineri, realizarea unei intervenţii de urgenţă pentru stabilizarea provizorie a străzii 23 August din Slănic, surpată în urmă cu o săptămână.
11:10
Cea mai mare rețea de fraudă prin telefon din Europa a fost destructurată, anunță Europol și poliția germană. Au fost identificate 12 “call-centere” de unde europenii erau sunați și păcăliți sau amenințați să plătească sume de bani.
11:00
Noul şef al forţelor armate din Finlanda, generalul Janne Jaakkola, a declarat că este puţin probabil ca Rusia să testeze clauza de apărare reciprocă a NATO atacând un stat membru al alianţei nord-atlantice în următorii ani.
10:50
Ungaria va fi nevoită să-şi sporească cheltuielile militare şi în anul următor dacă războiul din Ucraina se prelungeşte şi în 2025, ceea ce presupune reducerea fondurilor disponibile pentru alte cheltuieli.
10:40
O mamă din California care voia să organizeze o petrecere pentru prima aniversare a fiicei sale a invitat din greșeală toate cele 487 de contacte salvate în telefonul ei mobil.
10:40
O femeie din Gainesville se confruntă cu acuzații grave după ce i-ar fi provocat răni fiicei sale adoptate din cauza folosirii unor unghii false, potrivit autorităților.
Acum 8 ore
10:30
De Paşte, pe mesele din judeţul Tulcea, pe lângă ouă, cozonaci şi preparate din miel, se mai găsesc produse din peşte.
10:30
Poliţiştii bucureşteni caută mai multe persoane care ar fi răpit un bărbat dintr-un complex de locuinţe din Sectorul 1 al Capitalei, acesta fiind găsit ulterior pe o stradă din acelaşi sector.
10:20
Un prezentator veteran al postului BBC spune că a fost victima unei înșelăciuni și a rămas fără jumătate din economiile sale de o viață, scrie Daily Mail.
10:20
Ucraina va trebui la un moment dat să intre în discuţii cu Rusia pentru a pune capăt războiului dintre cele două ţări, a declarat un oficial de rang înalt al serviciilor secrete ucrainene într-un interviu publicat joi, relatează Reuters. 
10:10
Paștele este o sărbătoare cu dată variabilă, și de această zi depind alte sărbători, cum ar fi Rusaliile. Iată când pică Paștele ortodox și cel catolic în 2025.  
09:50
Conducerea universităţii Sciences Po din Paris a decis vineri să îşi închidă sediul principal din teama unei noi acţiuni de protest din partea a zeci de studenţi care se mobilizează pentru Gaza, relatează AFP şi Reuters.
09:40
Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor exista consecinţe, transmit AFP şi Reuters.
09:40
Un ostatic israelian reţinut în Fâşia Gaza de la atacurile Hamas din 7 octombrie 2023 a fost declarat mort, au anunţat vineri dimineaţă autorităţile israeliene şi rudele sale, relatează AFP.
09:30
Un creator de conținut se folosește de rețelele de socializare ca să invite oamenii să facă mai multă mișcare.
09:30
Vinerea Mare (Sfânta şi Marea Vineri, în calendarul Bisericii Ortodoxe) este ultima vineri din Postul Paştilor şi potrivit tradiţiei este zi de post negru.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.