Motivul pentru care nu ne place sunetul propriei voci | Explicaţiile unui audiolog

Antena3, 28 aprilie 2024 23:10

Ni se întâmplă tuturor să ne simțim inconfortabil atunci când ne ascultăm propria voce, mai ales atunci când este înregistrată, spun cercetătorii care au deslușit acest fenomen.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Antena3

Acum 30 minute
08:40
Acum o oră
08:50
O parte reprezentantivă din muzeele din România nu participă la ediția jubiliară a Nopții Muzeelor, ca formă de protest față de "disproporțiile salariale majore, incorecte și nejustificate" apărute între muzeografi, cercetători, restauratori și ale posturi de profil din Ministerul Educației.
Acum 4 ore
06:10
România are o nouă destinație turistică spectaculoasă. Este vorba despre un circuit de cinci kilometri care cuprinde o peşteră amenajată și deschisă publicului larg şi o alta deschisă doar pentru speologie.
Acum 6 ore
04:10
Klaus Iohannis a semnat legea care are impact asupra a milioane de români săraci.
03:30
Un bărbat de 46 de ani a fost ucis în bătaie în fața Parcului Crângași din București.
Acum 8 ore
02:10
După 13 ani, un stat puternic din UE caută din nou să recruteze soldați profesioniști ca o posibilă modalitate de a-şi spori apărarea.
00:20
Începând cu luna septembrie 2024, un nou mod de calcul va duce la creșterea veniturilor multor pensionari români. Mai exact, aproximativ trei milioane de români vor primi mai mulți bani în plus după recalculare, potrivit autorităților.
00:20
Sunt mulți românii care își doresc să își schimbe locul de muncă, sau să facă altceva în viață. Din păcate, puțini sunt cei care fac lucrul acesta.
Acum 12 ore
00:10
Război în Ucraina, ziua 812. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marți partenerilor occidentali să accelereze livrările de arme promise, în condițiile în care Kievul încearcă să respingă o nouă ofensivă rusească în nord-estul țării.
14 mai 2024
23:50
Paul Shapiro, director la Muzeul Holocaustului din Washington, a vorbit într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, despre cum este afectată democrația de antisemitism.
23:40
Ministerul Transporturilor va scoate curând la licitație tronsonul de autostradă Craiova-Filiași, care va continua apoi cu Drumul Expres până la Târgu Jiu.
23:30
Michael Franzese, un fost lider al mafiei din New York, a venit în România pentru a-i vizita pe fraţii Tate și pentru a le lua un interviu.
23:10
Mai mulţi elevi s-au declarat confuzi în ceea ce privește identitatea personală şi au adoptat stilul "furry", venind costumaţi la şcoală în diverse animale. Profesorii sunt îngrijoraţi, iar psihologii trag un semnal de alarmă.
23:00
Un bărbat a murit după ce a fost lovit de un tren în Gara Vest din Ploieşti.
22:20
Pompierii din judeţul Timiş au fost chemaţi să salveze o vacă ce a rămas blocată într-o groapă cu noroi. Mai puţin de o oră a durat intervenţia pompierilor, iar animalul a fost eliberat.
22:10
Ministerul Afacerilor Interne a anunțat lista noilor localități unde cetățenii pot accesa digital serviciile de înregistrare a evenimentelor majore de stare civilă, respectiv nașteri și decese.
22:00
Ministerul Muncii a anunțat criteriile de care se va ține cont pentru stabilirea formulei de calcul a salariului minim brut pe țară garantat în plată.
21:50
Un bebeluș în vârstă de doar o zi a fost transportat de urgență de la Timișoara la București cu un avion SMURD.
21:40
Un bărbat a fost bătut cu bestialitate în București, în fața Parcului Crângași. Autoritățile intervin de urgență. Suspecţii sunt căutaţi în parc.
21:40
Statele membre UE au aprobat atenuarea unor reglementări de mediu pentru acordarea subvențiilor pentru fermieri, în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC). Mai mult, cei care vor alege voluntar anumite măsuri vor primi subvenţii suplimentare.
21:30
Crimă în București, în fața Parcului Crângași. Autoritățile intervin de urgență, după ce o persoană a fost omorâtă în bătaie. Suspecţii sunt căutaţi în parc.
21:20
Nicolae Ciucă i-a îndemnat pe liberalii de la PNL Galaţi să meargă din uşă în uşă şi să prezinte oamenilor faptele lor. "Local, trebuie să duceţi o bătălie cu cei care se cred eterni la butoanele puterii", a transmis secretarul general al PNL, Lucian Bode.
21:10
Vremea pe litoral vara 2024. Meteorologii de la Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru litoralul românesc.
21:00
Premierul Marcel Ciolacu atrage atenția asupra necesității unei reforme urgente în sistemul de impozitare a veniturilor salariale pentru a reduce povara fiscală asupra muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici sau copii.
20:50
Rezultatele economice ale României în primul trimestru al anului vor fi pozitive, conform celor mai recente date statistice și a previziunilor comunității de afaceri. Acest trend este rezultatul programului masiv de investiții în industria locală, susținut de politica Guvernului PSD.
20:40
Incidenţa cancerelor de piele atinge cote alarmante. Rata de îmbolnăvire a crescut cu peste 30% în ultimii ani, deşi este o afecţiune care poate fi prevenită.
20:30
Senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei de apărare și ordine publică din Senatul României a lansat proiectul care își propune să instituie săptămâna 15-21 mai a fiecărui an ca „Săptămâna siguranței rutiere”. 
20:20
Românii de bună credință sunt păcăliți să plătească pentru coletele rudelor pe care acestea nu le-au comandat niciodată. Este şi cazul unei femei care după ce a făcut plata, şi-a dat seama că a devenit victima escrocilor.
20:20
Plafonarea a adaosurilor comerciale pentru produsele alimentare de bază și la energie de către Guvernul condus de Marcel Ciolacu au fost principalele măsuri care au dus la scăderea inflației, arată cel mai nou raport al BNR, publicat la 13 mai. Conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică, inflația a scăzut la 5,9% în luna aprilie.
20:10
În sezonul cald, muştele ne dau mari bătăi de cap, însă este bine de știut că există un truc simplu, care ne poate ajuta să le ținem la distanță.
20:00
Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, a semnat astăzi o finanțare de peste 1,9 milioane lei pentru construirea de panouri solare pentru consum propriu în comuna Aștileu, jud. Bihor.
19:50
Scandalul deceselor suspecte de la Spitalul Pantelimon revine în prim-plan. Au apărut înregistrări cu discuția dintre o asistentă de pe secția de anestezie și terapie intensivă și directoarea de îngrijiri medicale.
19:40
Dacă în urmă cu trei decenii numărul nou-născuţilor ajungea la 300.000 pe an, acum cifra s-a înjumătăţit. Natalitatea scade dramatic de la un an la altul şi este posibil ca în următorii 10 ani să nu mai aibă cine să susţină pensiile.
19:20
Plătim 50 de bani pe fiecare sticlă cumpărată, însă cu greu ne recuperăm banii. Și asta pentru că în continuare sunt multe magazine care nu primesc sticlele înapoi și nu returnează garanția oamenilor.
Acum 24 ore
19:10
Miniștrii culturii din statele Uniunii Europene s-au adunat la o întâlnire a Consiliului UE pentru a discuta despre necesitatea unor măsuri menite să promoveze un comportament responsabil în rândul influencerilor activi pe rețelele de socializare. 
18:50
Primul marcaj turistic cu vopsea fotoluminescentă din România este implementat de Salvamont Gorj. Acesta va fi la dispoziția turiștilor din această vară.
18:30
Ilie a murit la doar 44 de ani, lăsând în urmă o soție îndurerată și doi copii care vor fi nevoiţi să crească fără tată.
18:20
Bucureștiul are în premieră un nou spital cu profil stomatologic, singurul construit în ultimii 50 de ani. La inaugurare a participat şi premierul Marcel Ciolacu care a transmis un mesaj.
18:10
Pensiile vor fi calculate diferit începând de la 1 septembrie 2024, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a stabilit modelul deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii.
17:50
Deschiderea primului lot al Autostrăzii Bucureștiului (A 0) va permite circulația pe Autostradă fără întrerupere de la Bragadiru/Cornetu DN 6 până la Ovidiu în zona de Nord a municipiului Constanța.
17:20
Un nou ciclon pune stăpânire pe România. Temperaturile se prăbușesc, iar la munte vor fi lapoviță și ninsori. Elena Mateescu, directorul ANM, a prezentat prognoza meteo actualizată.
17:20
Accident grav la Costești. Un preot a murit și unul a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident provocat de un tânăr de 18 ani, fără permis de conducere.
17:00
Fostul fotbalist Cristi Tănase, cunoscut drept Dodel, a depus actele de divorț după ce soția lui a cerut ordin de protecție.
16:40
Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei și candidatul social-democrat pentru această funcție, s-a întâlnit cu peste 300 de angajați din sistemul de termoficare al Bucureștiului pentru a discuta despre nevoile acestora.
16:40
Tarifele maxime de manoperă pe oră ale oricărui service auto care face reparații pe RCA ar putea fi plafonate. Propunerea vine după ce tot mai mulţi români apelează la CASCO pentru a-și repara autoturismele, fiindcă îi costă mai puțin decât prin RCA.
16:40
Câștigătorul premiului la Loto 6/49 din data de 28.04.2024 şi-a revendicat premiul şi a transmis un mesaj tuturor jucătorilor.
16:30
Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a dezvăluit, într-un clip video pe Facebook, care sunt cele două lucruri care trebuie rezolvate pentru ca agricultura românească să fie una performantă şi pentru ca România să nu rămână doar un furnizor de materie primă.
16:10
Peste 135 de miliarde de lei este suma pe care au reușit să o strângă românii în conturile personale de pensii, Pilon 2.  
16:00
Este scandal din cauza concediilor medicale: mai multă birocrație, acuză pacienții, care spun că vor fi puși pe drumuri după ce oricum sunt taxați cu 10%, pentru că taxa pe boală rămâne valabilă pentru cele mai multe afecţiuni.
15:50
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică cu aproape 600.000 de clienţi, inclusiv IMM-uri, a primit trei oferte la licitația prin care vrea să cumpere servicii de plată cu cardul prin aplicația de mobil iHidro și pe site-ul propriu. 
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.