Tineri străini aspiranți la facultate învață limba română la Pitești: „E foarte ieftin!” Raed Arafat a învățat tot aici

Adevarul (Romania), 29 aprilie 2024 06:15

Foarte mulți studenți români pleacă să studieze în străinătate, dar sunt și studenți străini care vin să urmeze o facultate în țara noastră. Mulți dintre ei sunt obligați să facă un an pregătitor, de învățare a limbii române, înainte de a urma o facultate.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
13:45
Un copil de 11 ani a fost bătut cu biciul de doi săteni din județul Galați. Cei doi agresori, de 32 și 61 de ani, au fost reținuți de Poliție. Băiatul are numeroase leziuni la nivelul corpului și capului
13:45
Un cetăţean bulgar a fost reţinut de poliţiştii din Caransebeş, după ce a furat o maşină de taxi lăsată neasigurată şi cu cheile în contact, pe o stradă din localitate, fără ca proprietarul autoturismului să observe dispariţia autovehiculului, potrivit Agerpres.
Acum 30 minute
13:30
Economia zonei euro a crescut cu 0,3% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent, ceea ce sugerează că în zona euro a început relansarea economică.
13:30
Creștere îngrijorătoare a cazurilor de de tuse convulsivă în România. În primele patru luni ale acestui an, în România, s-au înregistrat 112 cazuri de tuse convulsivă, față de doar de 16 cazuri înregistrate în anul 2023,anunță transmite Institutului Național de Sănătate Publică (INSP)
13:30
În urmă cu ani de zile, Alin Oprea și Tavi Colen formau o echipă redutabilă, ca soliști ai trupei Talisman. Alin Oprea a dezvăluit, în exclusivitate pentru Click!, adevăratele motive care au dus la destrămarea trupei.
13:30
Cunoscut ca un amator de chitară şi rock, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a cântat marţi seara, într-un bar din Kiev, "Rockin' in The Free World", de Neil Young, în semn de omagiu față de rezistența ucrainenilor în faţa invaziei ruse, notează AFP.
13:30
Un magazin de bijuterii din municipiul Arad a fost spart, în noaptea de marţi spre miercuri, 14/15 mai 2024, iar hoţii, care au sustras mai multe bunuri de valoare, nu au fost prinși.
13:30
Avocații familiei regretatului artist de muzică populară Petrică Moise îl vor da în judecată pe DJ Sean Norvis, pentru că a realizat un remix al piesei „Iorgovan, frumoasă floare!”, devenită celebră grație cunoscutului interpret
Acum o oră
13:15
Șeful Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis, miercuri, un mesaj de Ziua Internaţională a Familiei, subliniind că familia este fundația societăților puternice și sănătoase.
13:15
Portalul din New York se află în cartierul Flatiron District din Manhattan, în timp ce portalul din Dublin este instalat în apropiere de O'Connell Street, strada principală a orașului.
13:00
Blocul Național Sindical a anunțat miercuri că angajații Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene ies în stradă, protestând timp de două zile față de nivelul salariilor.
13:00
Contractele dintre consumatori și bănci ar trebui să fie simplificate, iar acest lucru poate veni odată cu dezvoltarea digitalizării în banking, arată un comunicat de presă publicat de CSALB.
Acum 2 ore
12:45
Polițiștii locali din Timișoara aflați marți seara, 14 mai, în patrulare în parcurile de pe malul Begăi au găsit o tânără care făcea plasă pe ambarcațiunea lor, trasă în zona podului de la Catedrală.
12:30
Michelangelo a realizat o versiune mult mai mică, în ulei, pe pânză, a frescei sale epice din Capela Sixtină, „Judecata de Apoi”, a declarat marţi experta în artă renascentistă Amel Olivares, înainte de prezentarea concluziilor la care a ajuns după opt ani de cercetări efectuate asupra unei picturi.
12:30
Presa turcă anticipează o retragere a președintelui Klaus Iohannis din cursa pentru șefia NATO, în contextul în care premierul Olandei, Mark Rutte, are sprijinul majorității aliaților.
12:15
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a anulat vizitele în Spania şi Portugalia, au anunţat miercuri autorităţile spaniole, în timp ce CNN Portugalia şi alte mass-media au raportat că această decizie a fost luată din cauza intensificării luptelor în ţara sa.
12:00
Gala Puccini s-a recunoscut rapid drept o gală a excelenței grație capetelor de afiș, soprana Cellia Costea, tenorul Florin Guzgă, Corul de cameră Preludiu – Voicu Enăchescu, Camerata Regală dirijată de italianul Tito Ceccherini.
12:00
Bărbatul ucis marti seara în Crângași în plină stradă încerca să o apere de fiica prietenei lui care era amenințată cu bătaia de alte fete. Criminalii s-au implicat în discuții, iar scandalul s-a amplificat.
Acum 4 ore
11:45
„Noaptea Muzeelor” se pregătește să-și deschidă porțile către un protest masiv, cu instituții culturale importante, din diverse orașe ale țării, care refuză să participe. Motivul? Nemulțumiri ale angajaților, printre care și salariile insuficiente.
11:45
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben valabilă ora 10.00 – 17 mai, ora 10.00.
11:45
Forțele ruse au declanșat un asalt feroce împotriva orașului de graniță Vovceansk, cu bombardamente aeriene, bombe cu planare, drone și baraje de artilerie. Orașul se află sub control ucrainean, însă grupuri mici de soldați ruși încearcă să pătrundă, potrivit autorităților locale.
11:45
Designeri din întreaga lume prezintă la București colecții excepționale la AUTOR, singurul Târg internațional de bijuterie contemporană, din Europa de Est, în 18-19 mai
11:30
În urma anunțului Ministerului Muncii că lucrează la o nouă formulă de calcul a salariului minim pe economie, sindicaliștii afiliați BNS au făcut o serie de recomandări instituției.
11:30
Din păcate, după accidentul din 2013, timpul s-a cam oprit pentru fostul pilot de Formula 1.
11:30
11:15
Într-un gest îndrăzneț și neconvențional, o asociație franceză a lansat o campanie rutieră menită să schimbe stereotipurile de gen. Sloganul lor, „Condu ca o femeie!“, îndeamnă bărbații să adopte un comportament mai prudent la volan, inspirându-se de la șoferii de sex opus.
11:15
11:00
11:00
A nins în noaptea de 14 spre 15 mai în Munții Parâng și un nou strat de zăpadă s-a depus pe Transalpina, cel mai înalt drum din România.
10:45
China ia în considerare o propunere ca autoritățile locale din întreaga țară să cumpere milioane de case nevândute, pentru a salva piața imobiliară aflată în criză, scrie Bloomberg.
10:30
Suntem țara unde cel mai important și urgent obiectiv al părinților este să le ofere în dar o mașină cât mai scumpă adolescenților la împlinirea vârstei de 18 ani.
10:30
Dealerii de droguri sunt tot mai inventivi atunci când vine vorba de atragerea noilor consumatori. De aceea, pe piața drogurilor a apărut un nou tip de comprimat, ce poartă numele personajului Donkey Kong, dintr-un joc Nintendo. Drogul a ajuns și în România.
10:30
Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic pregătește reabilitarea a două blocuri cu ajutorul unor exoschelete complet exterioare, soluție care nu implică relocarea oamenilor.
10:30
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu difuzat miercuri că sprijină planul Chinei pentru o reglementare paşnică a crizei ucrainene, afirmând că Beijingul a înţeles perfect ce se ascunde în spatele acestei crize, informează Reuters.
10:00
Cominternul, organizația internațională comunistă fondată în 1919 de Lenin, care avea ca scop lupta pentru răsturnarea burgheziei mondiale și pentru formarea unei republici sovietice internaționale, a fost desființat la 15 mai 1943 de către un alt mare dictator, Stalin.
10:00
Comisia Europeană a declarat luni că a desemnat site-ul de rezervări hoteliere Booking.com drept gatekeeper (gardian), ceea ce îl supune obligațiilor stricte ale UE, potrivit Reuters.
Acum 6 ore
09:45
Actriţa americană Meryl Streep, o legendă a industriei de la Hollywood, a primit marţi seară, în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, un trofeu Palme d'Or onorific, care imortalizează "locul ei de neşters în istoria cinematografiei".
09:45
Un program de mobilitate urbană gândit ca o alternativă nepoluantă la transportul public în comun sau cu mașina personală s-a transformat într-un haos total cauzat, în mare parte, de lipsa de educație. La Buzău, furtul și distrugerea bicicletelor închiriabile dau bătăi de cap autorităților locale
09:15
Noua viziune pentru cel mai mare motor de căutare din lume a fost prezentată de Google.
09:15
BERD nu şi-a modificat estimările privind evoluţia economiei româneşti în 2024 şi avertizează că principala vulnerabilitate rămâne poziţia fiscală, potrivit unui raport publicat miercuri.
09:00
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că miercuri, 15 mai, pe raza județului Vâlcea, au loc mai multe lucrări la partea carosabilă sau adiacentă, care impun restricții de circulație.
09:00
A început. Cu un covor roșu, bătut în cuie, la propriu, cu adorabilul patruped Messi, din „L’anatomie d’une chute”, prezent și la Oscaruri, care fură vedeta tuturor, le eclipeasază categoric.
09:00
Hidroelectrica a publicat miercuri la Bursa de Valori București raportul privind rezultatele operaționale ale Grupului pentru primul trimestru al anului 2024, care indică scăderi pe toate planurile.
08:45
Diseară, de la ora 20.30 (Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport), Corvinul și Oțelul se vor înfrunta în ultimul act din competiția KO.
08:45
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, marți seara, despre posibilitatea ca România să livreze un sistem Patriot Ucrainei.
08:45
După mai bine de o săptămână de la producerea incendiului la groapa de gunoi a Galațiului încă mai sunt focare de fum, iar zona este supravegheată de angajații societății de salubrizare.
08:30
Pe 15 mai, marcăm Ziua Familiei, pe care Organizația Națiunilor Unite a instituit-o la nivel internațional, pe 20 septembrie 1993, și care în România a fost introdusă la propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului cu sprijinul Patriarhiei Române.
08:30
Ministerul Muncii trebuie să stabilească o nouă formulă de calcul pentru salariul minim brut garantat în plată, ținând cont de criteriile cerute de Comisia Europeană prin Directiva 2041/2022.
08:30
Miercuri, Berbecii trebuie să evite negocierile salariale, iar Balanțele se reaprind după un proiect din trecut. Astrologul Click!, Lorina, are predicții complete pentru ziua de 15 mai.
08:15
Miercuri, 15 mai, în cea mai mare parte a țării, temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an. În sud și est, vor fi înnorări mai persistente, iar temporar, și în celelalte regiuni.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.