Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
12:30
Angajații și angajatorii din domeniul IT se confruntă, de la finalul anului 2023, cu o serie de modificări cu un impact semnificativ în domeniul salarizării.
12:30
Se pare că secretul pentru a avea o dimineață grozavă începe cu o seară înainte, potrivit experților. De fapt, doar câteva obiceiuri dinainte de culcare pot face toată diferența pentru ziua următoare.
12:30
Duminică, sistemul de iluminat al monumentului "Poarta Eroilor" a fost testat, conform unui comunicat emis de primarul Daniel Băluță. Această structură se află în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei, în apropierea Cimitirului Eroilor, Cimitirului Bellu și Cimitirului Evreiesc.
12:30
Forțele ucrainene ar fi lovit sisteme rusești de apărare aeriană din peninsula Crimeea ocupată, potrivit relatărilor de pe rețele de socializare, relatează Newsweek.
Acum 15 minute
12:15
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre prețurile la electricitate și gaze naturale, anunțând că va urma o ieftinire în facturi.
12:15
România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza, a precizat, luni, Executivul.
Acum 30 minute
12:00
Inspectorii ANSVSA au desfășurat aproape 1000 de controale pentru autenticitatea și calitatea produselor lactate din România, recoltând 148 de mostre. Au identificat discrepanțe semnificative între etichete și conținutul real și au dat amenzi de peste 700.000 de lei.
Acum o oră
11:45
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război că sărbătorirea acestei zile este prilejul de a ne reafirma adeziunea la principiile și la înaltele idealuri naționale și umane.
11:45
Pentru prima dată, Republica Moldova poate tăia o legătură energetică cu teritoriul său separatist. Totuși, dacă face acest lucru, riscă amenințările Moscovei și o posibilă criză umanitară.
Acum 2 ore
11:30
La 30 de ani de existență, Festivalul Internațional Shakespeare, Craiova transformă orașul într-o imensă scenă în aer liber și prilejuiește participarea intrinsecă a publicului la spectacolul shakespearian, în cadrul spectacolelor outdoor și a spectacolelor construite de scena independentă din oraș.
11:30
Veche din secolul al XVIII-lea, una dintre bisericile pitorești din Munții Apuseni a fost pentru prima dată îngrijită, după decenii în șir în care a fost aproape părăsită, împreună cu satul Tomnatec din Hunedoara.
11:30
Stat membru al Uniunii Europene din 2004, Cipru se remarcă drept insula cu 320 de zile de soare pe an.
11:15
Petrodolarii din Qatar au construit o formație imbatabilă în Hexagon.
11:15
Denis a plecat campion din România și a ajuns ciuca bătăilor în Asia.
11:15
Un șofer de ambulanță, de 57 de ani, de la substația de ambulanță din Rădăuți, SAJ Suceava, a suferit un accident vascular cerebral (AVC) în timp ce se afla la volan, în timpul unei misiuni de salvare de sâmbătă.
11:00
Programul Hoinar Festival dedică una din zilele sale celor mai tineri dintre iubitorii de muzică și poveste, astfel că sâmbătă 11 mai, de la ora 11:00, la Teatrul ACT, va avea loc spectacolul A fost odată un pian, recomandat copiilor cu vârste între 6 și 12 ani.
11:00
Dr. Monica Dragomir, de la Institutul Oncologic București, avertizează că adolescenții și tinerii adulți din România, diagnosticați cu cancer, se confruntă cu o rată de supraviețuire mai mică decât cea a copiilor, grup la care s-a înregistrat o creștere semnificativă a ratei de supraviețuire.
11:00
Suntem la „retrogradare“ la sportul de masă și fruntași la obezitate în ierarhiile europene.
11:00
Dubaiul reprezintă un teritoriu extrem de ofertant pentru românii care sunt în căutare de investiții imobiliare pe termen mediu și lung, spun specialiștii din piață.
10:45
Noua telecabină de pe Dealul Cetății Devei a stârnit nemulțumiri în prima lună de la punerea ei în funcțiune. A costat patru milioane de euro, dar s-a defectat de mai multe ori, iar primăria cere daune constructorilor
10:45
În cateva zile se dă startul perioadei de vacanțe, multe dintre ecel achiziționate deja de turiști încă din luna martie.
10:45
Mănăstirile din Dobrogea, atât cele vechi, cât și cele mai noi, impresionează nu doar prin liniștea locurilor unde sunt așezate, cât și prin poveștile lor, pilde de sfințenie, minune și speranță. Sunt lăcașuri de cult neapărat de văzut în România.
Acum 4 ore
10:30
Începe numărătoarea inversă până la listarea companiei Puig, care deține mărci de lux precum Carolina Herrera, Jean Paul Gaultier sau Rabanne, arată analiștii din cadrul XTB.
10:15
Un accident grav s-a petrecut luni-dimineață, 29 aprilie 2024, în județul Olt. Conform primelor date, o persoană a decedat. Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers
10:00
Jerry Seinfeld, celebrul actor și comediant cunoscut pentru rolul său din serialul de comedie „Seinfeld”, împlinește vârsta de 70 de ani, pe 29 aprilie.
09:30
Pensiile magistraților au ajuns de peste 10 ori mai mari decât pensiile oamenilor de rând, cei 5.621 de beneficiari de pensii speciale încasând în medie 24.151 lei lunar din care 21.287 lei de la stat
09:30
Nu este simplu să găsești găsirea o clinică stomatologică ideală pentru nevoile tale.
09:30
Fostul președinte Traian Basescu susține că nu ar vota dacă la alegerile prezidențiale ar trebui să aleagă dintre Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu şi Mircea Geoană.
09:30
Redactarea unui document care să te pună în valoare din punct de vedere profesional este corespondentul, sub formă scrisă, a unei ședințe în plen.
09:15
Traian Băsescu, fost președinte al României, consideră că liderul PSD, Marcel Ciolacu, are interesul de a îl menține pe Cristian Popescu Piedone în cursa pentru Capitala pentru a diminua șansele Gabrielei Firea.
09:00
Cel puțin 75% din comerțul mondial se desfășoară prin canale de vânzări indirecte (prin rețele de parteneri) și 80% dintre executivi le consideră importante pentru business-uri.
08:45
Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor este un moment încărcat de semnificații religioase pentru creștini, marcând ultima săptămână dinaintea Duminicii Învierii Domnului. În această perioadă. Tradițiile și obiceiurile, transmise din generație în generație sunt respectate cu sfințenie.
08:45
Acum 6 ore
08:15
08:00
A doua vizită a Secretarului de Stat Antony Blinken în 10 luni și al doilea înalt oficial american la Beijing într-o lună anunță o întărire a contactelor, coordonării și comunicării între Statele Unite și China.
07:45
A fost câștigat premiul de categoria I la tragerile Loto 6/49 desfășurate duminică, 28 aprilie.
07:15
Momentul în care comandatul marinei IRGC, Alireza Tangsiri, amenința cu o posibilă închidere a Strâmtorii Ormuz pe 9 aprilie, ca retaliere pentru prezența amenințătoare a Israelului în Emiratele Arabe Unite
07:15
07:00
Marcel Ciolacu a reușit, în cadrul unor declarații de presă, să toarne benzină pe niște scântei mai vechi privind apartenența buzoienilor. Ordinea nealeasă a cuvintelor premierului a aprins o țară întreagă, iar specialiștii pun eroarea pe seama lipsei abilitǎților de comunicare.
07:00
Ankara vrea să creeze un „nou portofoliu de aprovizionare” pentru a elimina dependența de o singură sursă.
06:45
Tempo-ul operațiunilor ofensive rusești este în prezent mai mare în direcția Avdiivka decât în ​​apropiere de Chasiv Yar, deoarece forțele ruse se concentrează pe exploatarea unei situații tactice care este nefavorabilă trupelor ucrainene la nord-vest de Avdiivka.
Acum 8 ore
06:30
Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei confirmă că ucrainenii uciși în Germania erau militari.
06:15
Foarte mulți studenți români pleacă să studieze în străinătate, dar sunt și studenți străini care vin să urmeze o facultate în țara noastră. Mulți dintre ei sunt obligați să facă un an pregătitor, de învățare a limbii române, înainte de a urma o facultate.
06:00
Bazându-se pe studierea ADN-ului, un genetician australian şi echipa sa de cercetare au publicat un studiu extrem de controversat, în care afirmă că a descoperit leagănul primordial al omenirii.
05:45
Jill Stein, managerul ei de campanie, Jason Call, și directorul ei adjunct de campanie, Kelly Merrill-Kyer, au fost luați în custodie împreună cu alte aproximativ 100 de persoane - majoritatea studenți de la Universitatea Washington - într-o tabără de corturi amenajată în campus.
05:30
Într-un interviu acordat pentru „Adevărul“, Robb Butler, director al Diviziei de boli transmisibile, mediu şi sănătate din cadrul OMS Europa, a vorbit despre cum se naște mișcarea antivaccinistă, dar și despre cum poate fi combătută.
Acum 12 ore
00:30
Cooperarea strânsă în domeniile agriculturii, tehnologiei informației și energiei va continua, a declarat ministrul investițiilor al regatului, Khaled bin Abdulaziz al-Faleh.
00:30
Zborurile vor fi lansate pe 21 mai, a informat postul de televiziune TOLO News.
00:15
Tot pe 29 aprilie s-a înființat Filarmonica Română, s-a născut împăratul Japoniei Hirohito, a fost eliberat lagărul de concentrare nazist de la Dachau.
00:00
Ecourile scandalului în care a fost implicat medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul spitalului Universitar din București, până mai ieri candidat în cursa pentru Primăria Capitalei, sunt departe de a se fi stins.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.