Cele mai frumoase mănăstiri din Dobrogea, bijuterii de arhitectură și reculegere. De văzut în România VIDEO

Adevarul (Romania), 29 aprilie 2024 10:45

Mănăstirile din Dobrogea, atât cele vechi, cât și cele mai noi, impresionează nu doar prin liniștea locurilor unde sunt așezate, cât și prin poveștile lor, pilde de sfințenie, minune și speranță. Sunt lăcașuri de cult neapărat de văzut în România.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
16:45
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost transportat la spital în urma unui incident în care au avut loc împușcături, a informat presa locală.
16:45
Noua Unitate de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost inaugurată miercuri, 15 mai 2024. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și de Consiliul Județean Gorj
16:45
Comisia Europeană (CE) a îmbunătăţit uşor, de la 0,9% la 1%, estimările privind creşterea economiei Uniunii Europene în acest an, pe fondul avansului consumului privat şi reducerii inflaţiei, conform previziunilor economice de primăvară publicate miercuri de Executivul comunitar.
Acum 30 minute
16:30
Echipa ByteForce a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Galați va reprezenta atât Galațiul, cât și România, la o competiție de robotică în Maryland, Statele Unite ale Americii, în perioada 28-30 iunie 2024.
Acum o oră
16:15
Emisiile de gaze cu efect de seră generate de economia Uniunii Europene au totalizat 897 milioane de tone echivalent CO2, în trimestrul patru din 2023, o scădere de 4% faţă de perioada similară.
16:15
16:15
Invazia Ucrainei de către Rusia în februarie 2022 a adus ororile unui război la scară largă la ușa Europei pentru prima dată de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Speranțele unei încheieri rapide a conflictului s-au năruit odată cu perspectivele unei soluții diplomatice.
16:00
În cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro din fonduri europene pentru achiziționarea de echipamente medicale în timpul pandemiei Covid-19, Parchetul European (EPPO) a pus în aplicare cinci mandate de percheziţie.
16:00
Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din Țările de Jos, a suferit de o infecție cu SARS-CoV-2 timp de 613 zile, fiind cea mai lungă infecție raportată cu virusul care a blocat planeta.
16:00
BNR anticipează că rata anuală a inflaţiei va coborî la 6% la finalul trimestrului II din 2024, urmând să scadă la 5% la sfârşitul trimestrului III al acestui an, conform Raportului trimestrial.
16:00
Un complet de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa asupa contestaţiei privind legalitatea rechizitoriului în cazul Revoluţiei
Acum 2 ore
15:45
Congresul american a dat, în aprilie, o lege care face posibilă confiscarea activelor rusești înghețate și trimiterea banilor obținuți drept ajutor pentru Ucraina. Expertul în securitate Iulia Joja susține că decizia finală va aparține, de fapt, președintelui SUA.
15:45
O firmă cunoscută, care a achiziționat spațiile fostei fabrici de componente auto IAC, începe în această lună producția de filtre în orașul Balș, din județul Olt. Fabrica a fost deschisă oficial miercuri, 15 mai 2024.
15:45
Prepararea ficatului n-ar trebui să dea bătăi de cap nimănui dacă la gătirea lui se au în vedere câteva recomandări. Click! a explicat ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să iasă suculent și fraged.
15:45
Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, i-a solicitat imperativ primarului general Nicuşor Dan să clarifice situaţia finanţării campaniei sale electorale, afirmând că edilul a cheltuit aproape 1,4 milioane lei. Burduja a lansat și o nouă invitație privind o dezbatere,
15:30
La o conferință de presă la Kiev, secretarul de stat american Anthony Blinken a anunțat un ajutor american suplimentar în valoare de 2 miliarde de dolari din pentru Ucraina. El a precizat că acest nou sprijin din partea SUA vine într-un „moment critic”.
15:30
Producţia industrială a scăzut cu 1% în zona euro şi în Uniunea Europeană în martie, comparativ cu perioada similară din 2023, dar Irlanda, Cipru şi România au înregistrat o creştere semnificativă.
15:15
Imagini revoltătoare au apărut pe rețelele sociale după ce fiii vrăjitoarei Sidonia, acuzați de uciderea unui om la o petrecere în Padina, au fost primiți acasă cu șampanie și muzică, la finalul plasării lor în arest la domiciliu.
15:15
Castelele Peleș și Pelișor, fostele închisori comuniste, Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași și Biserica episcopală „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Argeșului din Curtea de Argeș, și Peștera Movile au fost înscrise în lista indicativă de țară pentru Patrimoniul Mondial UNESCO.
15:15
Actorul Florin Piersic a început procedurile de kinetoterapie şi recuperarea medicală, au informat miercuri reprezentanţii Spitalului de Ortopedie „Foişor” într-un comunicat remis presei, citat de Agerpres.
15:15
Reducerea dobânzii cheie s-ar putea să nu vină în acest an, dar dacă inflaţia pe luna mai va fi scăzută, atunci membrii Consiliului de Administraţie se vor uita la date, a declarat Mugur Isărescu.
15:00
Comisia Europeană a avertizat că deficitul guvernamental va urca la 6,9% din PIB în 2024 şi la 7% din PIB în 2025 din cauza creşterii cheltuielilor, conform previziunilor economice de primăvară.
Acum 4 ore
14:45
Un incendiu a cuprins o locuinţă din localitatea Voitinel, județul Suceava. Un bărbat de 36 de ani a fost scos din casă de localnici înainte de sosirea echipelor de pompieri. Acesta decedase
14:45
Una dintre legumele cele mai pline de vitamine este spanacul. În ultimii ani, acesta a câștigat teren pe masa multora tocmai datorită noilor rețete în trend
14:45
Marți 14 mai, la Copenhagen Democracy Summit în Danemarca, un eveniment ce reunește zeci de lideri internaționali de top în frunte cu Ursula von der Leyen și Charles Michel, a fost lansat un foarte interesant raport privind viitorul Ucrainei și soluțiile propuse pentru ca aceasta să aibă un viitor.
14:30
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din Târgoviște, sub conducerea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au efectuat miercuri, 15 mai, două percheziții Institutul Oncologic București și alta la domiciliul unui medic chirurg din Voluntari.
14:30
Conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise se pedepsește, în prezent, cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. În teorie, judecătorii au posibilitatea de a le interzice șoferilor dreptul de a conduce, însă de regulă nu dispun acest lucru și în practică.
14:30
14:30
Comisia Europeană vrea să lanseze curând achiziţiile „la comun” de materii prime critice, într-un mod similar cu schema actuală de achiziţii comune de gaze, scrie Reuters.
14:15
Din păcate, revenirea româncei în circuit n-a decurs conform așteptărilor.
14:15
Românii caută oferte speciale pentru a achiziționa pachetele de vacanță pentru vară, mai mult ca în ultimii ani post-pandemici, spun experții din turism.
14:15
Bulgaria încă nu îndeplineşte criteriile pentru intrarea în zona euro, prevăzută pentru 1 ianuarie 2025, a recunoscut, marţi, Banca Naţională.
14:00
Astăzi se vor inaugura două obiective importante pentru Portul Constanța: terminalul Ro-Ro și noua platformă pentru mărfuri agabartitice.
14:00
Acum 2 zile a avut loc NATO Youth Summit (Summitul NATO pentru Tineret, NATO Youth Summit - NATO Youth Summit ). Un non-eveniment pentru România, desprinsă cum este de circuitul marilor evenimente geopolitice.
14:00
Şase turişti vor încerca să ajungă pentru scurt timp în spaţiu la bordul unei rachete construite de Blue Origin, care va fi lansată duminică din Statele Unite, au anunţat marţi reprezentanţii acestei companii americane.
13:45
Un copil de 11 ani a fost bătut cu biciul de doi săteni din județul Galați. Cei doi agresori, de 32 și 61 de ani, au fost reținuți de Poliție. Băiatul are numeroase leziuni la nivelul corpului și capului
13:45
Un cetăţean bulgar a fost reţinut de poliţiştii din Caransebeş, după ce a furat o maşină de taxi lăsată neasigurată şi cu cheile în contact, pe o stradă din localitate, fără ca proprietarul autoturismului să observe dispariţia autovehiculului, potrivit Agerpres.
13:30
Economia zonei euro a crescut cu 0,3% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent, ceea ce sugerează că în zona euro a început relansarea economică.
13:30
Creștere îngrijorătoare a cazurilor de de tuse convulsivă în România. În primele patru luni ale acestui an, în România, s-au înregistrat 112 cazuri de tuse convulsivă, față de doar de 16 cazuri înregistrate în anul 2023,anunță transmite Institutului Național de Sănătate Publică (INSP)
13:30
În urmă cu ani de zile, Alin Oprea și Tavi Colen formau o echipă redutabilă, ca soliști ai trupei Talisman. Alin Oprea a dezvăluit, în exclusivitate pentru Click!, adevăratele motive care au dus la destrămarea trupei.
13:30
Cunoscut ca un amator de chitară şi rock, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a cântat marţi seara, într-un bar din Kiev, "Rockin' in The Free World", de Neil Young, în semn de omagiu față de rezistența ucrainenilor în faţa invaziei ruse, notează AFP.
13:30
Un magazin de bijuterii din municipiul Arad a fost spart, în noaptea de marţi spre miercuri, 14/15 mai 2024, iar hoţii, care au sustras mai multe bunuri de valoare, nu au fost prinși.
13:30
Avocații familiei regretatului artist de muzică populară Petrică Moise îl vor da în judecată pe DJ Sean Norvis, pentru că a realizat un remix al piesei „Iorgovan, frumoasă floare!”, devenită celebră grație cunoscutului interpret
13:15
Șeful Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis, miercuri, un mesaj de Ziua Internaţională a Familiei, subliniind că familia este fundația societăților puternice și sănătoase.
13:15
Portalul din New York se află în cartierul Flatiron District din Manhattan, în timp ce portalul din Dublin este instalat în apropiere de O'Connell Street, strada principală a orașului.
13:00
Blocul Național Sindical a anunțat miercuri că angajații Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene ies în stradă, protestând timp de două zile față de nivelul salariilor.
13:00
Contractele dintre consumatori și bănci ar trebui să fie simplificate, iar acest lucru poate veni odată cu dezvoltarea digitalizării în banking, arată un comunicat de presă publicat de CSALB.
Acum 6 ore
12:45
Polițiștii locali din Timișoara aflați marți seara, 14 mai, în patrulare în parcurile de pe malul Begăi au găsit o tânără care făcea plasă pe ambarcațiunea lor, trasă în zona podului de la Catedrală.
12:30
Michelangelo a realizat o versiune mult mai mică, în ulei, pe pânză, a frescei sale epice din Capela Sixtină, „Judecata de Apoi”, a declarat marţi experta în artă renascentistă Amel Olivares, înainte de prezentarea concluziilor la care a ajuns după opt ani de cercetări efectuate asupra unei picturi.
12:30
Presa turcă anticipează o retragere a președintelui Klaus Iohannis din cursa pentru șefia NATO, în contextul în care premierul Olandei, Mark Rutte, are sprijinul majorității aliaților.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.