Sebastian Burduja: Românii vor vedea o reducere de circa 10% în factura la gaze

Adevarul (Romania), 29 aprilie 2024 12:15

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre prețurile la electricitate și gaze naturale, anunțând că va urma o ieftinire în facturi.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
02:30
Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a găzduit, miercuri, 15 mai 2024, în colaborare cu Atlantic Council, dezbaterea „Securitate și stabilitate pentru regiunea Mării Negre”.
Acum 4 ore
00:30
Primul-ministru francez Gabriel Attal a anunţat miercuri desfăşurarea de militari „pentru a securiza” porturile şi aeroportul din Noua Caledonie, care se confruntă cu un val de violenţe, precum şi interzicerea reţelei de socializare TikTok
00:15
La 16 mai 1891 a murit omul politic Ion C. Brătianu, iar în anul 1913 s-a născut omul politic Gheorghe Apostol. În aceeași zi, dar în anul 2018, a murit regizorul Lucian Pintilie.
00:00
Atacul împotriva prim-ministrului Robert Fico a fost calificat de autorităţile de la Bratislava drept un asasinat motivat politic, autorul trăgând cinci focuri de armă, a anunțat ministrul de interne Matus Sutaj Estok, dând asigurări că va face tot ce îi stă în putinţă să fie investigat
00:00
15 mai 2024
23:45
Într-o atmosferă electrizantă s-a acordat al doilea trofeu intern din acest sezon.
23:45
Dealurile care înconjoară municipiul Hunedoara păstrează rămășițele puțin cunoscute ale unor locuri interzise în primele decenii de comunism. Câteva cratere mari stârnesc curiozitatea localnicilor.
23:15
Intrarea în cursa electorală pentru Primăria Capitalei a candidaților PSD și PNL a modificat procentele din sondaje. Gabriela Firea şi Sebastian Burduja au înregistrat creşteri dupǎ ce au rupt din electoratul lui Cristian Popescu Piedone şi Nicuşor Dan.
23:00
Un tânăr din Iași, care își dorea să obțină bani de buzunar, a dezvoltat, cu timpul, o mică afacere care îi aduce sume consistente în fiecare lună. Astfel, o simplă idee, provenită și din dragostea pentru animale, s-a transformat într-o pasiune avantajoasă.
22:45
O cheltuială semnificativă, lunar, în bugetul unei familii o reprezintă cursurile extrașcolare pe care părinții le plătesc pentru copiii lor. Există în schimb și varianta gratuită, iar în această perioadă se fac înscrieri.
22:45
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a declarat cutremurat de atacul armat împotriva prim-ministrului Slovaciei, Robert Fico
Acum 6 ore
22:15
În timp ce unii oameni investesc la bursă, alții preferă investiții mai previzibile cum ar fi mașinile clasice, fabricate cu peste 30 de ani în urmă, devin din ce în ce mai populare în ultimul timp.
22:15
Pe rețelele de socializare circulă o înregistrare video în care scriitorul Juraj Cintula, cel care l-a împușcat, miercuri, pe prim-ministrul slovac Robert Fico mărturiseşte care a fost motivul care l-a determinat să îl asasineze pe şeful guvernului.
22:00
După ce la prima înfăţişare a fost adusă cu lanţuri la mâini şi picioare şi acuzată de terorism, o italiancă reţinută în Ungaria a primit recent arest la domiciliu în Budapesta, de unde îşi va face campanie electorală pentru Parlamentul European.
21:30
Uneori, când sunteţi prins în trafic, mai ales în timpul orelor de vârf, vi se poate părea că drumurile sunt pline de psihopați. S-ar putea chiar să aveţi dreptate, dacă e să dăm crezare unor studii recente.
21:15
Atacatorul care l-a împușcat, miercuri, 15 mai, pe premierul pro-rus al Slovaciei, Robert Fico, ar fi scriitorul și poetul Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, din orașul Levice, scrie Novaia Gazeta Europe.
21:00
Filmări urcate pe rețelele sociale arată un incendiu la o bază aeriană din Crimeea după un atac presupus ucrainean cu rachete ATACMS, relatează Newsweek.
20:45
Întâlnirea dintre premierul grec și președintele turc la Ankara a infirmat temerile analiștilor, care se temeau că ea s-ar putea lăsa cu scandal. Cei doi șefi de guvern au făcut tot posibilul pentru a evita noi tensiuni.
20:45
Guvernul britanic va interzice predarea educației sexuale copiilor sub 9 ani, conform unor noi ghiduri care urmează să fie publicate.
20:45
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, că l-a cunoscut pe premierul Slovaciei, Robert Fico, au fost colegi în Consiliul European, doar că atunci deși era de stânga era „mult mai puțin suveranist decât e acum”.
Acum 8 ore
20:30
O ucraineancă care studiază în Statele Unite ale Americii spune că și-a văzut chipul în videoclipuri pe rețele de socializare chinezești.
20:30
Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a găzduit, miercuri, 15 mai 2024, în colaborare cu Atlantic Council, dezbaterea „Securitate și stabilitate pentru regiunea Mării Negre”.
20:30
Vânzătorii de fructe și legume vor trebui să afișeze clar prețul și denumirea produselor în limba română, dar și să prezinte informațiile necesare legate de țara de origine, producătorul și calibrul, potrivit unui ordin pus în consultare de ANPC.
20:15
Continuă seria evenimentelor rutiere petrecute în această săptămână pe drumurile din Neamţ, printre victime numărându-se şi un copil de doar 3 ani, care a fost rănit.
20:00
Pentru că le consideră a fi mijloace de dezinformare şi de propagandă prorusă, miercuri, cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) au hotărât interzicerea difuzării pe teritoriul UE a media proruse Vocea Europei şi a altor trei media ruse.
20:00
Guvernul slovac a aprobat miercuri un plan care prevede construirea unui alt reactor nuclear, într-o ţară puternic dependentă de producţia de energie nucleară, transmit AP şi Reuters.
19:30
Utilizarea AI în finanţe este încă la început, dar trebuie să fie monitorizată şi posibil reglementată pentru a preveni afectarea consumatorilor şi a asigura buna funcţionare a pieţelor
19:15
Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să abandoneze, miercuri, din motive medicale în prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), dotat cu premii totale de 100.000 de euro, la scorul de 7-5, 2-3 cu americanca McCartney Kessler.
19:15
Credințele în existența strigoilor, mult mai răspândite în trecut, s-au păstrat în câteva comunități izolate din Munții Hunedoarei, dominate de superstiții legate de viață și moarte.
19:15
Celebrul magician american David Copperfield revine în atenţia publicului după ce The Guardian a publicat o anchetă potrivit căreia mai multe femei l-au acuzat de comportament sexual inadecvat.
19:00
O femeie din județul Olt s-a trezit cu polițiștii la poartă și a avut de dat explicații. Un trecător a alertat Poliția atunci când a constatat că două animale, care erau ale femeii, au rămas pe stradă.
19:00
O turmă de 170 de zimbri reintroduși în Munții Țarcu, din țara noastră, ar putea ajuta la stocarea emisiilor de CO2 echivalente cu îndepărtarea a aproape 2 milioane de mașini de pe șosea timp de un an, potrivit unei noi cercetări.
19:00
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat miercuri atacul armat asupra prim-ministrului slovac Robert Fico
19:00
Fermierii vor primi suma de 100 de euro promisă în sectorul vegetal şi cel zootehnic, odată cu obţinerea unor fonduri suplimentare necesare achitării acestui ajutor.
19:00
Pentru mulți adolescenți de la noi, întrebarea „și ce vrei să te faci când vei fi mare” rămâne fără răspuns chiar și după absolvirea liceului și începerea studiilor superioare, din cauza gradului scăzut de identificare a competențelor vocaționale ale tinerilor.
19:00
Leagănele existau încă din anul 1450 î.Hr. în Grecia Antică. Erau destul de simple, făcute din lemn și frânghie și suspendate de un copac. În 1859, primul loc de joacă public a fost deschis în Manchester, Anglia, care a răspândit popularitatea leagănelor în aer liber în întreaga lume.
Acum 12 ore
18:30
O fată în vârstă de 13 ani este căutată de poliţişti. Ea a dispărut de acasă în toiul nopții de marţi spre miercuri, 14/15 mai 2024. Copila dormea în aceeași cameră cu bunica sa.
18:30
Liderul AUR, George Simion, a explicat care a fost motivul pentru care a mers, împreună cu Mihail Neamțu, la Gigi Becali, recunoscând că lipsa banilor afectează formațiunea.
18:15
Lazăr Popescu, fostul director al societății Hidroconstrucția și un reputat inginer hidroenergetic din Gorj, a murit la vârsta de 76 de ani. Specialistul a contribuit la o serie de realizări notabile din domeniu.
18:15
Isabella Grosu, președinta unei asociații care reprezintă persoanele afectate de boli inflamatorii intestinale, a subliniat că incidența acestor afecțiuni este în creștere, iar vârsta la care sunt diagnosticate este în scădere.
18:15
Societatea Naţională a Sării a decis sistarea activităţii de producţie şi de vizitare în Salina Praid, în vederea protejării şi a siguranţei personalului şi vizitatorilor.
18:00
Inundațiile din mai 1970 care au îndoliat România au fost reflectate în presa vremii. Ziarul brașovean Drum Nou scria în 15 mai 1970 despre morții și pagubele materiale uriașe făcute de ape în județul Brașov și în țară.
17:45
Un britanic condamnat pentru pedofilie a stârnit indignarea publică după ce s-a prezentat la audierile de la tribunal într-o ţinută ofensatoare atât pentru victime, cât şi pentru instanţă.
17:45
Cireșele de Comarna sunt cunoscut la nivel național și, în curând, vor fi vândute în piețele din Iași și nu numai. Agricultorii din cea mai cunoscută localitate de producători de cireșe au dezvăluit când vor fi așezate fructele pe tarabe.
17:45
Metamiliardarul Mark Zuckerberg a sărbătorit împlinirea a 40 de ani cu o petrecere fastuoasă la care au participat familia, prietenii și personalități din lumea tech.
17:45
Un simplu test de sânge ar putea semnala riscul de îmbolnăvire în cazul a 19 tipuri diferite de cancer cu până la șapte ani înainte de apariția simptomelor, potrivit unei cercetări promițătoare realizate recent.
17:45
Ediția din acest an a Flight Festival va avea loc în perioada 21 – 23 iunie 2024, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Organizatorii au anunțat programul complet pentru evenimentul din acastă vară.
17:30
Președintele Klaus Iohannis a condamnat atacul armat în urma căruia premierul slovac, Robert Fico, a fost împușcat în orașul Handlova. Șeful statului român a subliniat că astfel de acte extremiste amenință valorile europene de bază.
17:30
O singură pizzerie din România a fost inclusă în top 50 astfel de localuri la nivel european, conform unui clasament publicat pe data de 14 mai 2024 de către 50toppizza.it.
17:30
Vizitatorii vor intra în pielea unui deținut și vor avea un timp limitat pentru a se elibera din Închisoarea Pitești. Aceasta este experiența pregătită de reprezentanții Memorialului Închisoarea Pitești și ai Muzeului Comunismului pentru Copii de Noaptea Muzeelor.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.