Sebastian Burduja: "O producție mai mare de energie scade prețurile, putem să exportăm şi asta înseamnă afirmarea României ca lider în regiune"

Antena3, 29 aprilie 2024 11:00

Românii ar putea plăti preţuri mai mici la energie, iar România ar putea exporta energie în viitorul apropiat, ceea ce înseamnă și afirmarea ţării noastre ca lider în regiune, a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la summitul "Restart & Repower România - Noua strategie energetică şi de dezvoltare", organizat de Antena 3 CNN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Antena3

Acum o oră
00:20
Mihai Dragomir, concurentul lui chef Alexandru Sautner, a câştigat sezonul 13 al show-lui culinar Chefi la Cuțite şi pleacă acasă cu premiul în valoare de 30.000 de Euro.
00:10
Război în Ucraina, ziua 813. Forțele ucrainene au stabilizat situația din regiunea Harkov, pe fondul încercărilor trupelor ruse de a sparge apărarea ucraineană, a declarat președintele Volodimir Zelenski.
00:10
Incertitudine pentru aproape 1,5 milioane de angajați. Aceștia ar putea sa piardă bani din venituri de la 1 iulie 2024.
00:00
Alegerile europarlamentare au loc o dată la 5 ani în toate statele Uniunii Europene și e important să înțelegem împreună câteva lucruri despre acestea.
Acum 2 ore
23:50
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ, dr. Daniel Coriu, a prezentat datele unui studiu sociologic care a analizat trei direcții: burnoutul, intenţia de migraţie şi teama de malpraxis în rândul medicilor.
23:40
Fiecare persoană are propriul său drum către succes și ceea ce funcționează pentru un individ poate să nu fie eficient pentru altul.
23:30
A fost panica aseara pe calea ferata, în apropierea localității Poarta Alba din județul Constanța, după ce locomotiva unei garnituri private a luat foc. Mecanicul a sunat la 112.
23:10
Adrian Năstase, fost premier al României, a vorbit la Antena 3 CNN atacul comis împotriva premierului Robert Fico. "Europa devine un fel de teren de încercare pentru tot felul de bătălii", a spus Adrian Năstase.
Acum 4 ore
22:40
Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat la picior, însă intervenţia continuă să fie întârziată din cauza unui conflict între medicul său și un anestezist. Reacția conducerii spitalului
22:10
Ministrul PSD Florin Barbu a participat la inaugurarea unei fabrici în judeţul Olt, investiţie de 8 milioane de euro. "România conduce topul ţărilor europene la creşterea producţiei industriale", a transmis ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
22:10
Există un loc în care timpul pare să treacă cu 9% mai încet și aproape oricine poate experimenta acest lucru.
22:00
Se deschide un nou parc inedit în România. Are o atmosferă de basm și o oază verde, un adevărat parc tematic.
21:50
Premierul Slovaciei, Robert Fico, se află în stare gravă la spital, după ce un individ de 71 de ani l-a împușcat în momentul în care a trecut prin mulțime. Prins de poliţie, bărbatul şi-a motivat gestul extrem.
21:40
Socrul mare de la nunta faraonică de la Buzescu, din Teleorman, a fost reținut.
21:20
Aflat la Slobozia pentru lansarea candidaţilor lor PNL la alegeri, Lucian Bode şi-a exprimat optimismul că PSD nu este de neînvins în Ialomiţa. El a mai subliniat realizările comunităţii locale şi că a fi liberal este sinonim cu dezvoltarea.
21:10
Din dorinţa de a face cât mai mulţi bani, românii au devenit inventivi şi au creat metode prin care au fraudat sistemul de garanție returnare al ambalajelor.
21:00
Un bulgar a furat un taxi de pe o stradă din Caransebeș. Bărbatul a fost prins după ce s-a dat singur de gol, când a oprit la o benzinărie să alimenteze.
Acum 6 ore
20:40
Guvernul Ciolacu a finalizat ordinal privind primele măsuri împotriva unei practici înșelătoare tot mai des întâlnite în retail: shrinkflation. Comercianții vor fi obligați să informeze cumpărătorii dacă gramajul produsului a fost schimbat sau nu, astfel încât românii să nu mai achiziționeze produse la același preț, dar cu un gramaj mai mic. 
20:30
O mare companie din România va concedia toţi angajaţii unei filiale.
20:10
Economia începe să resimtă efectele măsurilor luate de Guvernul Ciolacu. Salariul mediu net a crescut, în luna martie, cu aproape 14% față de aceeași perioadă a anului trecut, și a ajuns la 5.185 lei, adică 1.043 de euro. Această creștere reprezintă un progres semnificativ în direcția stabilității economice și a îmbunătățirii calității vieții pentru milioane de români.
20:10
Transportatorul național de gaze Transgaz a anunțat pentru primul trimestru al acestui an un profit net de 262,8 milioane de lei, în creștere cu 113% față de perioada similară a anului trecut, potrivit raportului transmis Bursei de Valori București.
20:10
Ploile şi vremea caldă din ultima perioadă au dus la apariţia acestor super-alimente, mai devreme decât în alţi ani.
20:00
Blue Origin, compania miliardarului Jeff Bezos, va relua zborurile către spațiu în acest weekend, după o pauză de doi ani.
19:30
Simona Halep s-a accidentat din nou. Ea s-a retras în timpul meciului din cadrul turneului de tenis de la Paris.
19:20
Imagini cu momentul în care premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat de un individ, au fost postate pe rețelele sociale. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.
19:10
Una din două victime ale traficului de persoane în 2023 a fost un copil. O arată cele mai recente statistici ale autorităţilor, în timp ce experţii în combaterea traficului de persoane spun că noi cunoaştem doar 1% din situaţia reală.
19:10
Anul acesta România va semna cel mai mare contract de infrastructură rutieră din istorie! Este anunţul directorului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 
19:00
Cu siguranță mulți dintre dumneavoastră vă amintiți de pulpele de pui congelate, americane, care au invadat piața după '90. Ei bine, suntem foarte aproape de un scenariu asemănător, dar de această dată vorbim despre carnea de porc congelată.
Acum 8 ore
18:30
Alertă sanitară maximă într-o localitate din România. Un focar de rabie a izbucnit, populaţia urmând să primească mesaje RO-ALERT.
18:10
Mai multe categorii de pensionari vor primi mai mulţi bani, mai exact 700 de lei în plus, ceea ce va însemna o uşurare pentru aceşti români.
18:00
Cei doi tineri acuzaţi că au omorât în bătaie un bărbat în Parcul Crângaşi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.
17:50
Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, condamnă "tentativa de asasinare” a premierului slovac, Robert Fico, care a fost împușcat în timpul unui eveniment public.
17:50
Georgiana Mihăilă a intrat în bucătăria unui chef italian și n-a plecat de acolo până când n-a obținut cea mai iubită rețetă a lui cu pește.
17:40
Societatea Naţională a Sării a decis sistarea activității de producție și de vizitare într-o mare salină din România, în urma infiltrațiilor de apă.
17:30
Un mesaj a apărut pe pagina oficială a premierului Slovaciei, Robert Fico, la scurt timp după ce acesta a fost împușcat.
17:10
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri că este şocat să afle de faptul că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat şi că îi doreşte însănătoşire completă şi rapidă.
17:10
Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat "profund șocat”, după ce prim-ministrul Slovaciei,Robert Fico, a fost împușcat în timpul unui eveniment public.
17:10
Antena 3 CNN a prezentat momentul în care premierul slovac este ridicat de agenții de securitate, imediat după ce a fost împușcat de un individ necunoscut.
17:00
Potrivit surselor Antena 3 CNN, judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituțională a ajuns la spital în stare gravă.
Acum 12 ore
16:40
Din neferice, în cele mai multe dintre cazuri, infecția cu această bacterie este asimptomatică. Netratată, aceasta poate duce la gastrită, ulcer și chiar cancer gastric.
16:30
Premierul slovac, Robert Fico, a fost împușcat. Incidentul a avut loc în timpul unui eveniment public. Martorii susțin că au fost auzite mai multe împușcături.
16:30
„Cronicile din Narnia” este o colecție de șapte volume scrise de C.S. Lewis și publicate între 1950 și 1956, care invită cititorul de toate vârstele să pătrundă într-un ținut magic, plin de mistere și aventuri.
16:10
Puiul galben poate fi consumat fără probleme de către români. Inspectorii sanitari au făcut zeci de teste după scandalul coloranţilor în cazul acestor pui şi au ajuns la concluzia că produsele sunt sigure pentru consum.
16:10
Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a fost prezent la deschiderea unei noi fabrici de filtre, unde a lăudat intenția investitorilor de a angaja până la 500 de angajați în noua unitate de producție.
16:00
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc şi pasăre, iar actul normativ va fi adoptat în următoarea şedinţă de Guvern. 
15:40
Ştefan Zara, un candidat la Primăria Sibiu, din partea Partidului Ecologist, şi-a pus toată familia pe lista pentru Consiliul Local, inclusiv bunica în vârstă de 93 de ani. Alături de bunică, pe lista de consilieri mai candidează mama, dar şi fratele celui care vrea să fie primarul Sibiului.
15:40
Omenirea a fost dintotdeauna în căutarea unor "poțiuni magice” care să ne mențină tinerețea şi frumusețea.
15:40
Fostul șef al Poliției Costinești a provocat haos în trafic, după ce s-ar fi urcat băut la volan. Acesta a fost oprit de un echipaj, în Mangalia, dar a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, apoi a refuzat și recoltarea de probe biologice.
15:30
Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din București, a dat detalii, la Antena 3 CNN, despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic.
15:10
Cei doi tineri care au omorât un bărbat în plină stradă, în zona Parcului Crângași din București, au fost filmați în timp ce comiteau atrocitatea.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.