Alerta OMS: Rujeola face ravagii, iar eforturile de eradicare sunt sub amenințare

Adevarul (Romania), 29 aprilie 2024 15:00

Numărul cazurilor de rujeolă a crescut dramatic între 2022 și 2023, punând în pericol eforturile de eradicare a bolii. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, numărul global de cazuri aproape s-a dublat, atingând cifre alarmante.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
14:00
În luna aprilie numărul tranzacțiilor imobiliare la nivel național a crescut cu aproape 50% față de aceeași lună a anului trecut, în ciuda scumpirilor constante din ultimul an.
14:00
Bidzina Ivanișvili și-a petrecut o mare parte din ultimul deceniu admirând acoperișurile vechi din Tbilisi din castelul său de sticlă, o casă situată în vârful unui deal despre care criticii săi spun că seamănă cu bârlogul unui personaj negativ din Bond.
14:00
Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, ce va avea prima ediție între 21-23 iunie, la Râșnov, anunță noi activități de familie în cadrul evenimentului care celebrează familiile și dă startul vacanței de vară a școlarilor.
14:00
O dronă cu rază lungă de acțiune dezvoltată de Ucraina este responsabilă pentru marea majoritate a atacurilor reușite ale Kievului asupra rafinăriilor de petrol rusești.
14:00
Minele și carierele de talc din Hunedoara au funcționat de la începutul secolului XX, până în anii 2000, în Munții Poiana Ruscă. La două decenii de la închiderea lor, galeriile de sute de metri, abandonate, stârnesc curiozitatea turiștilor
Acum 30 minute
13:45
Garry Kasparov va participa la două evenimente în orașul de pe Bega, joi (16 mai), în Sala Operei, și vineri (17 mai), la Tech Talks, la Cinema Timiș. Kasparov este cel mai mare șahist al tuturor timpurilor.
13:45
Armata Română va cumpăra tancuri moderne. România a anunțat anul trecut că achiziționează 54 de tancuri Abrams și că va suplimenta masiv acest lot. În calcule se află și tancul de luptă principal (MBT) K-2 Black Panther, produs în Coreea de Sud.
13:45
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vișeului, Maramureș, au descoperit, miercuri, 15 mai, două cadavre în zona muntoasă, în timp ce efectuau acțiuni de supraveghere la frontiera de stat. Se presupune că ar fi vorba despre doi cetățeni ucraineni care voiau să se refugieze aici.
Acum 2 ore
13:00
Registrul Spațiilor Vezi a rămas blocat, spune o asociație de urbanism, deși actualul edil, Nicușor Dan, a promis punerea în funcțiune a acestuia în campania trecută.
13:00
Actorul Florin Piersic a fost mutat, joi, din Secţia ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular "Foişor", a anunţat instituţia medicală.
13:00
De pe Broadway la București, celebrul musical, Shrek are premiera pe 8 și 9 iunie la Sala Palatului. Horia Brenciu și Dan Helciug în rolul capcăunului simpatic
13:00
Din păcate, problemele medicale o lovesc din plin pe o sportivă de 32 de ani.
12:45
Raiffeisen a început să notifice clienții cu privire la schimbările care se vor produce în privința cardurilor Mastercard, care vor fi înlocuite în totalitate cu carduri Visa.
12:45
Au fost arestați pentru 30 de zile cei doi săteni dintr-o localitate din județul Galați, care au bătut cu biciul un copil de 11 ani. Băiatul a fost imobilizat mai întâi, apoi lovit cu bestialitate
12:45
O femeie din Suceava a încercat să obțină pensionarea pentru limită de vârstă cu o adeverință falsă, din care reieșea că a lucrat 13 ani ca muncitor necalificat. Funcționarii casei de pensii au făcut verificări și au aflat că suceveanca falsificase documentul, așa că au dat-o pe mâna Poliției.
12:45
Socul este la mare căutare în această perioadă, iar o familie de apicultori din Arad ne dezvăluie o rețetă simplă de socată cu miere. Socul fiind un arbust care se găsește în multe zone ale țării
12:45
După CM 2022 în Qatar, CM 2034 va fi în Arabia Saudită. Iar astăzi, a venit un anunț-bombă!
12:30
Industria grea națională produce în continuare echipamente de dimensiuni impresionante. Zilele trecute a ieșit pe poarta unei uzine din Buzău o componentă pentru Rafinăria Petrobrazi. Este vorba despre o coloană de distilare cu o greutate de aproximativ 250 de tone și o lungime de 63 de metri
12:15
Printre anunțuri contradictorii sau vagi despre starea sănătății economiei românești, în ultimele zile se discută foarte des despre creșterea salariilor, impozitarea sau neimpozitarea muncii, impozitarea progresivă, dar și despre misterioasa ”sustragere” a capitalului de la ”binemeritata” impunere.
Acum 4 ore
12:00
12:00
După ce Suedia a renunțat la VAR, o altă țară poate proceda la fel.
12:00
Robert Pavel, în vârstă de aproape 17 ani, a plecat cu familia în zona Quebec, din Canada, pe când avea nouă luni. Anul trecut, Robert s-a întors acasă cu familia, la Pitești, iar luna trecută a câștigat un important premiu la un concurs național.
12:00
Compania a atins deja 81% din nivelul bugetat pentru întreg anul 2024.
12:00
Nu e întâmplător că formația din Berceni a câștigat titlul în acest sezon.
12:00
La 16 mai 1812, a fost semnată Pacea de la București prin care se încheia războiul ruso–turc. Jumătatea de est a Moldovei, care avea să fie denumită Basarabia, a fost ocupată de Rusia.
11:45
Sulina găzduiește în perioada 16‑19 mai 2024 cel mai neobișnuit festival din România: Parastasul Piraților Nepomeniți, patru zile de petrecere în locul care adăpostește singurul mormânt cunoscut al unui pirat din Europa, în cel mai estic punct al României.
11:45
Formația gălățeană a ratat un trofeu, dar nu e totul pierdut în acest sezon peste așteptări.
11:45
Oligarhul fugar Ilan Șor care se ascunde de justiția moldovenească la Moscova a anunțat că deține cetățenia rusă, anunț făcut în cadrul unui interviu oferit unui blogger rus.
11:30
Lumea gimnasticii românești este în doliu. Mihai Gheorghe, fostul antrenor al lotului național masculin, a murit în urma unui infarct chiar când se afla în vacanță la casa părintească din comuna Aninoasa, județul Gorj.
11:30
11:30
Jumătate de milion de elevi din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a susțin între 13 și 29 mai evaluarea națională. Elevii claselor a II-a își testează joi cunoștințele la Matematică și Științe ale naturii, conform calendarului oficial.
11:30
Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României la fotbal și speră la o participare în Europa League. Ultima prezență a „corbilor albaștri” într-o cupă europeană datează din 1982 și s-a încheiat cu un meci de coșmar
11:15
Celebra paradă anuală a casei de modă Victoria's Secret, care aduce pe podium supermodele purtând sutiene încrustate cu bijuterii şi aripi de înger, va reveni în această toamnă după o pauză de aproape şase ani.
11:15
Noua lege a pensiilor nu mai permite reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani pentru locuitorii din zone poluate.
11:15
Meteorologii au emis joi, 16 mai, două atenționări nowcasting de tip Cod galben și Cod portocaliu valabile până vineri, 17 mai. Fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului.
11:15
România Atractivă. cea mai complexă platformă locală multimedia de promovarea a turismului cultural îi ajută pe turiștii români și străini să descopere noi destinații de călătorie în țara noastră.
11:15
Majoritatea covârșitoare a sesizărilor procesate de experții Salvați Copiii România la linia esc_ABUZ, care vizează conținutul ilegal sau dăunător pentru copii, din mediul online, au vizat materiale care conțin elemente de abuz sexual.
11:00
Oamenii legii au reușit să îi identifice pe protagoniștii „războiului“ din Vama Veche, din minivacanța de 1 Mai 2024, când mai mulți tineri au fost implicați într-o încăierare generală.
11:00
10:45
Imagini superbe cu „Arborele de Lalea” înflorit pot fi admirate zilele acestea în Grădina Botanică din Galați. Este un arbore exotic, originar din America de Nord, iar lemnul să este extrem de valoros. Poate atinge o vârstă impresionantă, respectiv 500 de ani.
10:45
10:45
Pe politicienii români ai momentului, candidați celebri sau mai puțin cunoscuți la alegerile locale din Capitală îi chinuie rău talentul creativității, în dorința lor nestăvilită de a convinge alegătorii să le acorde încrederea la urne!
10:30
O nouă armă de ultimă generaţie care foloseşte unde radio pentru a distruge drone în aer se află în curs de dezvoltare pentru forţele armate ale Marii Britanii, relatează dpa.
10:15
Google a șters accidental contul unui fond de pensii de 125 de miliarde de dolari, provocând perturbări pentru mai mult de jumătate de milion de membri UniSuper, scrie presa internațională.
Acum 6 ore
09:45
Nivelul de salarizare actual al personalului MIPE este la nivelul maxim prevăzut în grila de salarizare pentru familia ocupaţională "Administraţie", din Legea 153/2017, a subliniat joi Adrian Câciu.
09:45
Prim-ministrul slovac Robert Fico a fost miercuri, 15 mai, victima unei tentative de asasinat. Slovacia a spulberat încă un tabu despre care cetățenii nu credeau că va fi vreodată încălcat.
09:30
O ofensivă majoră a Rusiei în regiunea nord-estică Harkov a creat una dintre cele mai importante provocări pentru trupele ucrainene lipsite de muniție și întinse la maximum pe o linie de front de aproape 1.000 de kilometri de când a început războiul, se arată într-o analiză The Hill.
09:30
Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2024, cel mai important eveniment regional dedicat apărării și securității are loc, între 22 și 24 mai, la București, pe platforma Romaero Băneasa.
09:15
Administraţia Naţională Apele Române a anunțat că, în urma sesizărilor primite, inclusiv din partea presei, va cere investitorului „sistarea de urgenţă a lucrărilor şi readucerea sectorului de plajă la forma iniţială“.
09:15
Tânăra care a făcut plajă pe șalupa Poliției Locale Timișoara a revenit în seara următoare la ambarcațiune și a urcat pe ea cu loțiune de plajă și o lumânare.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.