Pionul Diana Șoșoacă iese din joc! Meciul pe tabla de șah a anului electoral continuă!

Jurnalul.ro, 29 aprilie 2024 17:40

Mai sunt  câteva ore în care pot fi depuse listele candidaţilor la alegerile locale şi la europarlamentare, aşa încât putem spune că, numai printr-o minune, Diana Şoşoacă şi partidul SOS România, ar putea să primească aviz favorabil din partea Biroului Electoral Municipal Bucureşti.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 5 minute
11:00
Noile linii de metrou sunt soluția pentru fluidizarea traficului din Capitală. Împreună cu benzi unice pentru autobuze, semafoare inteligente sau autobuzele școlare poate fi redus timpul pierdut în trafic, spune Gabriela Firea.
Acum 30 minute
10:40
Celebrul magician american David Copperfield e acuzat de „comportament sexual inadecvat și nepotrivit", inclusiv față de fete minore. Avocații iluzionistului în vârstă de 67 de ani au negat deja toate acuzațiile.
10:30
Administrația Națională de Meteorologie a emis joi un Cod galben și unul portocaliu de vânt puternic și vijelii valabile pînă vineri seara. Avertizările vizează mai multe regiuni.
10:30
Tartele cu blat crocant sunt printre preferatele noastre.
Acum o oră
10:10
Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați, începând cu data de 17 mai, ora 10.00, medalionul expozițional „Colecționarii Ligia și Pompiliu Macovei într-o arhivă inedită”, lucrările grupate sub acest generic fiind așezate chiar în casa în care au locuit odinioară cele două personalități de formație artistică.
Acum 2 ore
10:00
Un accident cu trei mașini s-a produs joi dimineață pe centura municipiului Drobeta-Turnu Severin. Trei persoane au fost rănite. Circulația mașinilor este complet blocată.
10:00
Pe eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România, au fost postate 37.000 de joburi cu salariul afişat. Până la jumătatea lui 2026, toate anunţurile de angajare vor trebui să aibă salariul publicat, anunță Ziarul Financiar.
09:40
Oamenii de știință susțin că au rezolvat misterul originii arborilor vechi de baobab. Cunoscuți și sub numele de „copacii cu susul în jos” sau „copacii vieții”, baobabii au apărut în Madagascar în urmă cu 41 de milioane de ani. Ulterior, semințele lor s-au răspândit cu ajutorul vântului și al apei.
09:10
Războinicul Marte se unește cu Nodul Nord în zodia Berbecului. Soarele intră în Gemeni pe 20 mai 2024.
Acum 4 ore
08:50
Asociația Cercetașilor Tradiționali (ACT-RO), în parteneriat cu Muzeul Național Peleș, a organizat in data de 11 mai 2024, conferința “Contribuția Casei Regale a României la dezvoltarea cercetășiei”.
08:30
Agențiile de turism din România și companiile care vând bilete de avion vor avea fonduri de garantare, astfel încât să poată asigura returnarea integrală a banilor plătiți de clienți, în caz de faliment. Inițiativa a pornit de la Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), care a-nceput demersurile pentru crearea celor două fonduri de garantare, având o primă discuție cu conducerea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, la începutul săptămânii. Modelul este preluat din alte țări europene care au aceste mecanisme de asigurare pentru banii plătiți de clienți. Media falimentelor agențiilor de turism este de 1 pe an. Pentru început, guvernul ar trebui să asigure cel puțin 2 milioane de euro, de la bugetul statului, pentru primele trei luni de funcționare a fondurilor de garantare.
08:20
Franța a declarat stare de urgență în Noua Caledonie după ce trei tineri din rândul populației indigene kanak și un oficial de poliție au fost uciși în revoltele legate de reforma electorală.
08:10
Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile vrea să reia lucrările la amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru a le face navigabile. Proiectul Canalului Dunăre - Bucureşti, cunoscut ca „Amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie”, este unul vechi, început înainte de 1989, dar oprit după Revoluție.
08:00
PAOK a învins miercuri seara pe Panathinaikos, scor 4-1 (1-0), în penultima etapă a campionatului de fotbal din Grecia. Elevii lui Răzvan Lucescu au două puncte avans în clasament în fața lui AEK, care a pierdut ultimul meci, în deplasare, cu Olympiakos.
07:50
Plimbată în cătușe prin fața familiei, amenințată că nu-și va mai vedea copilul, pusă în situația ca propria ei bunică, în vârstă de 90 de ani, să compară în fața DNA, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a fost achitată definitiv în al doilea dosar fabricat pe numele ei de vestita „Unitate de Elită” a DNA de la Ploiești.
07:30
Un bărbat de 45 de ani a murit, joi, într-un incendiu, în Techirghiol, județul Constanța.
07:30
Profesorul universitar dr. Gelu Onose dezvoltă prin cercetări și efort de organizare un domeniu complex  impus ca specialitate medicală ce include activitatea de Medicină Fizică, de Recuperare și de BalneoClimatologie (MFRB). În preajma unor evenimente științifice naționale și internaționale, care dau recunoaștere largă școlii medicale românești, domnia sa, în calitate de președinte de onoare al Societății Române de Medicină Fizică, Recuperare și BalneoClimatologie, prezintă câteva elemente definitorii privind această specialitate, cu mare tradiție și prestigiu, racordată la teoria și practica modernă a științelor ce vizează creșterea longevității și a calității vieții. 
07:20
Premierul slovac Robert Fico nu se mai află în pericol de moarte după ce a fost împușcat într-o tentativă de asasinat la ieșirea de la o ședință de guvern miercuri, a declarat un ministru al guvernului.
07:10
Liderul chinez, Xi Jinping, îi urează astăzi bun venit în China lui Vladimir Putin, cu ocazia celei de-a doua vizite a președintelui rus în mai puțin de un an. Întrevederea reprezintă cel mai recent semn al apropierii tot mai mari dintre Moscova și Beijing, pe fondul adâncirii faliilor geopolitice la nivel mondial, într-un moment în care conflictul din Gaza îndepărtează lumea arabă de Occident, iar Rusia înregistrează progrese în Ucraina.
Acum 6 ore
06:50
În următorii patru ani, Ministerul Justiției estimează că va plăti pentru biletele de avion aferente curselor interne și externe suma de 5.950.000 de lei cu TVA.
06:30
Vă propun aici, în fuga primăverii, câteva tilturi apărute recent (sau în curs de publicare) la câteva dintre cele mai importante edituri din România. Cercetați-le, cumpărați-le, citiți-le, luminați-vă!
06:10
În 31 martie 1965 a murit la București scriitoarea Ticu Archip (se numea de fapt Sevastia; mulți naivi postbelici au crezut, unii poate mai cred, derutați de pseudonimul ei masculin, că era bărbat...). S-a născut pe 4 ianuarie 1891 la Târgoviște. Din 1949, nu mai publicase decât volume de traduceri. Dar s-o smulgem din uitare.
Acum 12 ore
01:00
Ministerul Afacerilor Interne anunță o nouă extindere a Sistemului Informatic prin interconectarea la S.I.I.E.A.S.C. cu 25 de localități. Este vorba despre comunități din județele Constanța, Cluj, Ialomița, Iași, Hunedoara, Sibiu și Timiș.
00:50
RAD ART FAIR, cel mai important eveniment dedicat pieței de artă contemporană din România se va desfășura între 16 și 19 mai la CARO București.
00:30
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel de plan. Declarația a fost făcută pentru un post de televiziune din SUA. Americanii sunt printre cei care se opun planului privind Rafah.
00:30
Mihai Dragomir, concurentul lui chef Alexandru Sautner, a câştigat sezonul 13 al show-lui culinar Chefi la Cuțite şi pleacă acasă cu premiul în valoare de 30.000 de Euro.
00:20
​​​​​​​Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar putea rămâne fără clienți, ca urmare a noilor reguli stabilite de Ministerul Sănătății în ceea ce privește igiena în școli și în zonele adiacente spațiilor în care sunt educați copiii.
15 mai 2024
23:50
A fost suplimentat bugetul pentru a le oferi fermierilor sprijinul de 100 de euro/ha pentru sectorul vegetal și 100 de euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin și avicol, anunță ministrul Agriculturii.
23:40
Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României după ce a învins Oțelul Galați la lovituri de departajare. După 90 de minute de joc, scorul a fost 2-2. Oțelul a ratat de trei ori, lovitura decisivă fiind transformată pentru hunedoreni de Hergheligiu.
23:30
Proteinele din sânge ar putea avertiza asupra cancerului cu 7 ani înainte de diagnosticare, au descoperit oamenii de știință. Medicii salută descoperirea „importantă" și spun că este un „prim pas crucial" pentru a oferi terapii preventive.
23:20
Oamenii de știință au descoperit o planetă „pufoasă”, atât de ușoară încât ar pluti pe apă. Planeta este mult mai mare decât Jupiter. Cercetătorii o studiază și spun că astfel ar putea înțelege modul în care se formează și evoluează planetele.
23:00
Polițiștii din Dâmbovița au făcut miercuri o percheziție la o unitate medicală din București și la locuința unui medic, cercetat pentru ucidere din culpă. În decembrie 2022, acesta ar fi uitat o compresă care ar fi dus la decesul unei paciente.
22:50
Apa de stafide conține mulți nutrienți benefici pentru sănătate. Medicii recomandă să o bei dimineața pe stomacul gol.
22:30
Vizita de joi a președintelui rus Vladimir Putin la Beijing va fi probabil lipsită de înțelegeri puternice, dar va marca începutul noului său mandat prezidențial cu o demonstrație de sprijin din partea celui mai puternic partener politic al său, omologul chinez Xi Jinping, scrie Reuters.
22:20
Pomii fructiferi sunt stropiți primăvata pentru a se obține o recoltă mai bogată de fructe.
22:20
Câţi bani trimit românii din afară pe Revolut: Doar în primele 3 luni din an s-au trimis 570 mil. euro înapoi în România. Cea mai mare parte din bani a venit din Italia, anunță Ziarul Financiar.
Acum 24 ore
22:00
Gameloft România, subsidiara grupului francez Gameloft, unul dintre cei mai mari producători de jocuri pentru dispozitive mobile, va închide studioul din Cluj-Napoca şi va concedia toţi angajaţii (136 la numar).
21:50
„Nu răspund la astfel de șantaje”, este răspunsul premierului Marcel Ciolacu la anunțul unor muzee care nu participă la ediția jubiliară a Nopții Muzeelor: „Dacă e nevoie, voi apela la alți miniștri și mergem noi și avem grijă de muzee în Noaptea Muzeelor”.
21:40
Ambasadorii UE au convenit în principiu miercuri să înscrie patru instituții de presă din Rusia pe lista de sancțiuni. Acestea sunt acuzate că fac de propagandă. Măsuri vor fi incluse în al 14-lea pachet de sancțiuni.
21:30
Flirtează cu mine sau este doar prietenoasă? Dacă e doar jucăușă în mod natural? Este atât de sensibilă cu toți prietenii ei?
21:20
Coșmarul pentru Boeing se prelungește. Compania ar putea fi urmărită penal în SUA pentru prăbușirea avioanelor 737 MAX care a provocat moartea a 346 de persoane
21:00
Spectacolul Elektra, în regia lui Botond Nagy se va juca în cadrul Romanian Creative Week de la Iași. Producția Elektra, după tragedia lui Sofocle, este programată la Sala „CUB” (Teatrul Național din Iași) pe 15 mai, ora 20.00.
20:50
Greva gunoierilor parizieni, inițiată de sindicatul CGT, a început marți. Greva amenință întreaga perioadă a Jocurilor Olimpice, între 26 iulie și 11 august. Gunoierii cer compensații financiare pentru organizarea Jocurilor Olimpice în capitala Franței.
20:40
Sticla de vin are o istorie îndelungată. Însă un lucru bizar este acela că are 750 de mililitri și nu un litru, așa cum poate ar fi fost firesc.
20:20
Zeci de voluntari fac pregătiri la Șumleu Ciuc, unde sunt așteptați, sâmbătă, circa 300.000 de pelerini. Sărbătoarea este închinată Fecioarei Maria și are un motto special Reînnoirea prin credință.
20:10
Institutul Cultural Român de la Paris susține participarea românească la cea de-a 77-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai prestigioase evenimente cinematografice din lume, care se desfășoară în perioada 14-25 mai 2024.
20:10
Președintele american Joe Biden a transmis un mesaj despre tentativa de asasinat din Slovacia. Este „un act oribil de violență”, a spus Biden. Mesaje asemănătoare au trimis lideri din toată lumea.
19:50
Noile terminale din portul Constanța vor genera un plus anual de un milion de tone de marfă, ceea ce înseamnă miliarde în plus care vor alimenta conturile companiilor ce operează aici, spune premierul Marcel Ciolacu.
19:40
Dacă s-a tot vorbit despre primul copil sau de mezin, copilul mijlociu este adesea neglijat, fapt care provoacă dezvoltarea anumitor trăsături de personalitate.
19:20
Numeroși lideri europeni au transmis mesaje după tentativa de asasinat din Slovacia. Este un atac împotriva democrației, a fost concluzia liderilor. Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat în abdomen în timpul unui eveniment public.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.