Noi reguli mai relaxate privind datoria publică şi deficitul bugetar din UE

Adevarul (Romania), 29 aprilie 2024 18:00

Statele membre UE au adoptat luni, definitiv, noi reguli care reglementează nivelul datoriei publice pe care o ţară UE o poate acumula şi mărimea deficitului bugetar permis.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
16:15
Poliţiştii suceveni au ridicat, în urma unor controale, peste o tonă de detergent de vase şi detergent de rufe care poartă denumirile unor branduri premium şi despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcut. Marfa a fost găsită în magazine din complexul comercial Bazar din municipiul Suceava
Acum o oră
16:00
Forțele ruse iau prizonieri civili ucraineni și împiedică evacuarea acestora în partea de nord a orașului Vovciansk din regiunea Harkov, aflată în conflict, a declarat, joi, 16 mai, ministrul de interne Ihor Klimenko.
16:00
Întrebat despre situaţia privind colectarea ilegală de scoici în Marea Neagă, ministrul Agriculturii a spus că ministerul nu are atribuţii în acest sens, însă va analiza situaţia.
16:00
Cercetătorii au confirmat, în sfârșit, una dintre predicțiile cheie formulate de Albert Einstein în teoria sa despre gravitație, şi anume aceea că, de fapt, găurile negre au o atracţie gravitaţională extrem de puternică.
16:00
O analiză recentă a evidențiat diferențele semnificative în prețurile și tradițiile asociate consumului de cafea în diverse țări europene. De exemplu, în Algarve, Portugalia, o cafea costă doar 88 de cenți, comparativ cu peste 5 lire sterline în Londra, la lanțuri precum Black Sheep și Starbuks.
16:00
Angajații Guvernului continuă să protesteze, acuzând înstituția că instituția „promovează o politică salarială discriminatorie în raport cu alte instituţii aflate în subordine sau coordonare”.
15:45
Ministrul Agriculturii a anunțat joi că va extinde lista de produse cu adaos comercial limitat, avertizând că unele produse românești au adaos mare, iar cele din import au adaos mic.
Acum 2 ore
15:15
Un cunoscut retailer cu peste 400 de magazine în România a anunțat joi că va oferi cu 10 bani în plus pentru fiecare ambalaj cu sigla SGR colectat de aparatele sale.
15:15
Joe Biden și Donald Trump au confirmat participarea la două dezbateri prezidențiale televizate, care vor avea loc în lunile iunie și septembrie, oferind o platformă pentru confruntări politice de prim rang ce ar putea influența semnificativ cursa pentru Casa Albă.
15:15
Ciocnirile din ultimele zile între manifestanți și poliție în Noua Caledonie, controlată de Franța, sunt rezultatul unei interferențe străine, a declarat joi,16 mai, Parisul, în timp ce oficialii locali au promis să restabilească ordinea în acest teritoriu din Pacificul de Sud.
15:15
15:00
Noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc au avut loc joi, 16 mai, după ce la cele de duminică, 12 mai, Loteria Română a acordat 25.039 de câștiguri în valoare totală de peste 1,64 milioane de lei.
15:00
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunțat că au fost înregistrate 114 incidente și 9 infracțiuni în care sunt cercetate 5 persoane, de la debutul campaniei electorale. Totodată, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale.
15:00
Un medic a dezvăluit cinci trucuri pentru a „rămâne sănătos cât mai mult timp posibil”. El recomandă purtarea de ciorapi compresivi, evitarea somniferelor eliberate fără prescripție medicală, creșterea aportului de proteine și administrarea de suplimente de ulei de pește și vitamina D.
15:00
Maratonul pentru Educație Antreprenorială, desfășurat în aproape jumătate din marile orașe din România, a ajuns și la Arad. Aici, în premieră, a avut loc semifinala județeană a concursului organizat de CONAF
14:45
Comisia Europeană investeşte peste un miliard de euro în 54 de proiecte europene comune restante de cercetare şi dezvoltare în domeniul apărării
Acum 4 ore
14:30
După mai bine de trei luni, joi au început studiile geofizice în satul Bâzdâna, din județul Dolj, unde o casă a sărit în aer și un om a fost la un pas de moarte. Concentrațiile de metan din multe gospodării este în continuare de sută la sută.
14:30
În accidentul rutier care a avut loc la 16 mai 2024, pe drumul ce leagă Năvodari de localitatea Corbu, o victimă a decedat. Este vorba de culturistul Costel Căileanu.
14:15
Dezinformarea crește „în mod semnificativ” în Europa în perspectiva alegerilor europarlamentare, fiind vorba de o creștere „atât calitativă, cât și cantitativă”, care, ca de obicei, urmărește să creeze „confuzie și neîncredere în procesul democratic”, relatează agenția italiana ANSA.
14:15
Catalyst Solutions anunță care sunt Cei mai doriți angajatori în 2024, studiul ce măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor la nivel național.
14:15
Este considerată cea mai frecventă boală în rândul copiilor. Statisticile arată că între 30 și 50 de milioane de oameni din Europa sunt afectați de astm. Aceasta înseamnă aproximativ 10 la sută din populația continentului, avertizează reputatul pneumolog dr. Cristian Oancea
14:00
În luna aprilie numărul tranzacțiilor imobiliare la nivel național a crescut cu aproape 50% față de aceeași lună a anului trecut, în ciuda scumpirilor constante din ultimul an.
14:00
Bidzina Ivanișvili și-a petrecut o mare parte din ultimul deceniu admirând acoperișurile vechi din Tbilisi din castelul său de sticlă, o casă situată în vârful unui deal despre care criticii săi spun că seamănă cu bârlogul unui personaj negativ din Bond.
14:00
Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, ce va avea prima ediție între 21-23 iunie, la Râșnov, anunță noi activități de familie în cadrul evenimentului care celebrează familiile și dă startul vacanței de vară a școlarilor.
14:00
O dronă cu rază lungă de acțiune dezvoltată de Ucraina este responsabilă pentru marea majoritate a atacurilor reușite ale Kievului asupra rafinăriilor de petrol rusești.
14:00
Minele și carierele de talc din Hunedoara au funcționat de la începutul secolului XX, până în anii 2000, în Munții Poiana Ruscă. La două decenii de la închiderea lor, galeriile de sute de metri, abandonate, stârnesc curiozitatea turiștilor
13:45
Garry Kasparov va participa la două evenimente în orașul de pe Bega, joi (16 mai), în Sala Operei, și vineri (17 mai), la Tech Talks, la Cinema Timiș. Kasparov este cel mai mare șahist al tuturor timpurilor.
13:45
Armata Română va cumpăra tancuri moderne. România a anunțat anul trecut că achiziționează 54 de tancuri Abrams și că va suplimenta masiv acest lot. În calcule se află și tancul de luptă principal (MBT) K-2 Black Panther, produs în Coreea de Sud.
13:45
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vișeului, Maramureș, au descoperit, miercuri, 15 mai, două cadavre în zona muntoasă, în timp ce efectuau acțiuni de supraveghere la frontiera de stat. Se presupune că ar fi vorba despre doi cetățeni ucraineni care voiau să se refugieze aici.
13:00
Registrul Spațiilor Vezi a rămas blocat, spune o asociație de urbanism, deși actualul edil, Nicușor Dan, a promis punerea în funcțiune a acestuia în campania trecută.
13:00
Actorul Florin Piersic a fost mutat, joi, din Secţia ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular "Foişor", a anunţat instituţia medicală.
13:00
De pe Broadway la București, celebrul musical, Shrek are premiera pe 8 și 9 iunie la Sala Palatului. Horia Brenciu și Dan Helciug în rolul capcăunului simpatic
13:00
Din păcate, problemele medicale o lovesc din plin pe o sportivă de 32 de ani.
12:45
Raiffeisen a început să notifice clienții cu privire la schimbările care se vor produce în privința cardurilor Mastercard, care vor fi înlocuite în totalitate cu carduri Visa.
12:45
Au fost arestați pentru 30 de zile cei doi săteni dintr-o localitate din județul Galați, care au bătut cu biciul un copil de 11 ani. Băiatul a fost imobilizat mai întâi, apoi lovit cu bestialitate
12:45
O femeie din Suceava a încercat să obțină pensionarea pentru limită de vârstă cu o adeverință falsă, din care reieșea că a lucrat 13 ani ca muncitor necalificat. Funcționarii casei de pensii au făcut verificări și au aflat că suceveanca falsificase documentul, așa că au dat-o pe mâna Poliției.
12:45
Socul este la mare căutare în această perioadă, iar o familie de apicultori din Arad ne dezvăluie o rețetă simplă de socată cu miere. Socul fiind un arbust care se găsește în multe zone ale țării
12:45
După CM 2022 în Qatar, CM 2034 va fi în Arabia Saudită. Iar astăzi, a venit un anunț-bombă!
Acum 6 ore
12:30
Industria grea națională produce în continuare echipamente de dimensiuni impresionante. Zilele trecute a ieșit pe poarta unei uzine din Buzău o componentă pentru Rafinăria Petrobrazi. Este vorba despre o coloană de distilare cu o greutate de aproximativ 250 de tone și o lungime de 63 de metri
12:15
Printre anunțuri contradictorii sau vagi despre starea sănătății economiei românești, în ultimele zile se discută foarte des despre creșterea salariilor, impozitarea sau neimpozitarea muncii, impozitarea progresivă, dar și despre misterioasa ”sustragere” a capitalului de la ”binemeritata” impunere.
12:00
12:00
După ce Suedia a renunțat la VAR, o altă țară poate proceda la fel.
12:00
Robert Pavel, în vârstă de aproape 17 ani, a plecat cu familia în zona Quebec, din Canada, pe când avea nouă luni. Anul trecut, Robert s-a întors acasă cu familia, la Pitești, iar luna trecută a câștigat un important premiu la un concurs național.
12:00
Compania a atins deja 81% din nivelul bugetat pentru întreg anul 2024.
12:00
Nu e întâmplător că formația din Berceni a câștigat titlul în acest sezon.
12:00
La 16 mai 1812, a fost semnată Pacea de la București prin care se încheia războiul ruso–turc. Jumătatea de est a Moldovei, care avea să fie denumită Basarabia, a fost ocupată de Rusia.
11:45
Sulina găzduiește în perioada 16‑19 mai 2024 cel mai neobișnuit festival din România: Parastasul Piraților Nepomeniți, patru zile de petrecere în locul care adăpostește singurul mormânt cunoscut al unui pirat din Europa, în cel mai estic punct al României.
11:45
Formația gălățeană a ratat un trofeu, dar nu e totul pierdut în acest sezon peste așteptări.
11:45
Oligarhul fugar Ilan Șor care se ascunde de justiția moldovenească la Moscova a anunțat că deține cetățenia rusă, anunț făcut în cadrul unui interviu oferit unui blogger rus.
11:30
Lumea gimnasticii românești este în doliu. Mihai Gheorghe, fostul antrenor al lotului național masculin, a murit în urma unui infarct chiar când se afla în vacanță la casa părintească din comuna Aninoasa, județul Gorj.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.