Peste jumătate dintre părinții care muncesc în alte țări nu vin acasă de Sărbători

Jurnalul.ro, 29 aprilie 2024 18:00

Mai mult de jumătate - 55% - dintre părinții care lucrează peste graniță nu vor petrece Sărbătorile Pascale în țară, alături de copiii lor, în vreme ce 39% spun că vor veni acasă pentru Paște, iar 6% nu erau încă deciși cu privire la venirea în țară.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 5 minute
20:40
Ministerul Afacerilor Externe a emis joi o atenționare de călătorie pentru Noua Caledonie, unde a fost declarată starea de urgență.
20:40
Propuneri pentru toți iubitorii de cultură, atât la sediul din Amzei, cât și la casele memoriale
Acum 10 minute
20:30
Sharon Stone, Stephen Fry și Liam Neeson cer ca lui Kevin Spacey să i se permită să revină la actorie, Spacey nu a mai jucat în niciun film din 2017 după ce a fost acuzat de agresiune sexuală. Actorul a respins toate acuzațiile, iar o instanță i-a dat dreptate.
Acum 30 minute
21:00
Imunizarea adolescenților cu vaccinul împotriva HPV reduce cu 90% cazurile de cancer de col uterin, conform cifrelor din Anglia.
20:10
Peste 300 de spectacole de teatru de talie mondială, concerte, parade, ateliere, lansări de carte, instalații, călătorii VR vor împânzi întreg orașul Craiova și împrejurimile, în spații convenționale, dar și în cele mai inedite și neașteptate locuri.
20:10
O bătaie a avut loc într-un penitenciar din Ploiești. Polițiștii au fost chemați după ce un deținut de 28 de ani ar fi fost agresat.
Acum o oră
20:00
Gripa aviară înalt patogenă A(H5N1), care se răspândește în întreaga lume din 2020, a fost transmisă de la o vacă la un fermier din SUA. Este prima transmitere confirmată de la vacă la om a acestui virus.
19:50
Peste 300 de spectacole de teatru de talie mondială, concerte, parade, ateliere, lansări de carte, instalații, călătorii VR vor împânzi întreg orașul Craiova și împrejurimile, în spații convenționale, dar și în cele mai inedite și neașteptate locuri.
Acum 2 ore
19:40
Ai întâlnit vreodată pe cineva și ai simțit un sentiment inexplicabil de calm și bucurie? Este ca și cum poartă o aură divină în jurul său atragându-te cu energia lui cerească. Crezi sau nu, astrologia sugerează că anumite zpdii posedă această aură deosebită. 
19:30
Un bucureștean care a lăsat mașina parcată, dar cu cheile în torpedou, a fost chestionat, joi, de polițiști, pentru că mașina lui a fost implicată într-un accident cu alte patru vehicule. Mașina a fost abandonată, iar acum oamenii legii caută șoferul care a condus-o.
19:20
Joi, 16 mai, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc, dupa ce la tragerile loto de duminica, 12 mai, Loteria Romana a acordat 25.039 de castiguri in valoare totala de peste 1,64 milioane de lei.
19:10
În ultimii ani autoturismele electrice au devenit tot mai populare. Producătorii mondiali s-au aliniat la inițiativa pentru protejarea mediului înconjurător și-au găsit modalități sustenabile de propulsie pentru a lansa autoturisme eco. Pe de altă parte și șoferii au devenit tot mai conștienți de beneficiile achiziției unor autoturisme electrice și le aleg tot mai mult în detrimentul celor pe benzină sau diesel.
19:10
Interacțiunile de pe rețelele sociale pot fi la fel de dificile ca și cele din viața reală.
19:00
Guvernul dă undă verde pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focșani-Roman și Autostrăzii A1 București-Pitești.
Acum 4 ore
18:40
Un accident mortal a avut loc joi pe drumul județean dintre localitățile Corbu și Năvodari, județul Constanța.
18:40
În cadrul Sesiunii de Shakespearologie se vor lansa cărțile album TNC – Purcărete & Boroghină. Pelerini în marele teatru al lumii / NTC – Purcărete & Boroghină. Pilgrims of the Great Theatre of the World
18:40
Cristian Popescu Piedone, candidatul Partidului Umanist Social Liberal pentru Primăria Capitalei, a fost joi după-amiază la Bucur Obor, acolo unde a fost programată o dezbatere alături de contracandidații săi, însă aceștia nu au venit. Piedone pregătise locuri inclusiv pentru Gabriela Firea și Nicușor Dan.
18:30
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a călătorit în orașul Harkov pentru a vorbi cu militarii și cu autoritățile din zonă. Regiunea este atacată de rușii care au deschis o nouă linie de front. Liderul ucrainean a descris situația drept extrem de dificilă.
18:20
Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în meciul de debut de miercuri, de la turneul Challenger WTA 125 de la Paris. Românca s-a accidentat la genunchi, la revenirea ei pe zgură, după perioada în care a fost suspendată. Ea a transmis joi fanilor ei un mesaj de mulțumire și încurajare.
18:10
Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, iar hipertensiunea arterială este responsabilă de peste 60% din decesele de cauză cardiovasculară, potrivit unui comunicat transmis Societatea Română de Hipertensiune.
18:10
Prosoapele albe pot reprezenta o provocare dacă vrei să le menții imaculate.
18:00
Biletele pentru ultimele două amicale ale naționalei României înainte de Euro 2024, cu Bulgaria și Liechtenstein, vor fi puse în vânzare online vineri. Ambele meciuri se vor juca la București.
17:30
CFR Călători dă startul programului estival „Trenurile Soarelui", începând din 14/15 iunie, cu zeci de garnituri ce vor lega toate regiunile țării de stațiunile de pe litoralul românesc și Delta Dunării.
17:30
Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse s-a calificat joi în sferturile de finală ale turneului Challenger WTA 125 de la Paris. Ea a învins în optimi pe franceza Kristina Mladenovic, fostă lideră mondială la dublu și fostă ocupantă a locului 10 la simplu. Ruse a câștigat 12 game-uri consecutive.
17:10
Ești prins în rețeaua incertitudinii și te întrebi dacă cineva este îndrăgostit de tine? Este o dilemă comună, însă există semne care ajută la dezlegarea misterului.
17:00
Google a șters accidental contul unui fond de pensii de 125 de miliarde de dolari, provocând perturbări pentru peste jumătate de milion de persoane. UniSuper, un fond de pensii australian care servește angajații din învățământul superior și cercetare, a fost afectat de această eroare.
Acum 6 ore
16:40
Suspectul în cazul împușcării premierului Robert Fico e „un lup singuratic”, supărat după ce un aliat al lui Fico a câștigat alegerile prezidențiale de luna trecută, spune guvernul slovac.
16:30
Cireșele au început să se coacă dar pomicultorii se confruntă cu unele preobleme, cum ar fi distrugerile provocate de grauri.
16:10
16:00
Marea Finală Chefi la cuțite sezonul 13 și-a desemnat ieri câștigătorul: Mihai Dragomir, concurentul lui Chef Alexandru Sautner, a obținut marele trofeu și premiul de 30.000 de euro după un maraton de gătit care a durat trei ore și jumătate.
15:40
Google vrea să inroducă instrumente de detectare a escrocheriilor cu ajutorul inteligenției artificiale (IA).
15:30
Ministrul israellian al Apărării, Yoav Gallant, a criticat public planul premierului Benjamin Netanyahu privind situația din Gaza după război. Experții anunță că a fost cea mai importantă luare de poziție împotriva premierului de la începutul conflictului din Gaza.
15:10
Fiecare om are propriul său drum în viață iar un lucru care funcționează pentru o persoană poate să nu fie potrivit pentru alta.
15:10
Te-ai gândit să îți creezi propriul mobilier? Dacă răspunsul este da, acest articol ți se adresează. Prin urmare, în loc să te limitezi la modelele standard disponibile în magazine, poți să-ți faci tu mobilierul, alegând forma, dimensiunile, culoarea și stilul care se potrivesc cel mai bine cu decorul casei tale și preferințele personale. Un alt avantaj de a crea propriul mobilier este economia de costuri. Deși acest lucru poate varia în funcție de materialele utilizate și complexitatea designului, în general, construirea propriei piese de mobilier este o modalitate eficientă de a economisi bani. Află mai multe din rândurile de mai jos!
15:00
Noul guvern olandez, condus de partidul PVV al naționalistului Geert Wilders, vrea să renunțe la regulile UE în ceea ce privește migrația și azilul. Wilders a anunțat că a ajuns la un acord privind înființarea unei coaliții de guvernare, la aproape șase luni de la alegeri.
Acum 8 ore
14:40
Cadavrul unui bărbat a cărui identitate încă nu este cunoscută a fost recuperat, joi, din râul Tisa. Poliția Maramureș face cercetări.
14:30
Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la licitația de miercuri seară, a anunțat Sotheby's, marcând un început solid al vânzărilor de artă de primăvară de la New York.
14:10
„Cum să faci sex” / „How To Have Sex”, un film captivant despre maturizare, care a fost aplaudat la Cannes, în 2023, timp de 8 minute la scenă deschisă și a câștigat premiul Un Certain Regard, are premiera în cinematografe din 17 mai.
14:00
Anumite legume s-au copt mai devreme în acest an datorită ploilor și a zilelor însorite.
13:40
Noile tehnici arată că oamenii confecționau deja arme de vânătoare complexe din lemn în urmă cu 300.000 de ani, răsturnând stereotipul epocii de piatră.
13:30
România va semna în acest an cel mai mare contract de infrastructură rutieră din istorie, potrivit CNAIR.
13:10
Joi, 16 mai 2024, de la ora 18:30, are loc vernisajul expoziției temporare de fotografie „emoții românești”, un proiect realizat de fotograful de wildlife Rareș Beșliu în parteneriat cu Muzeul Antipa. Expoziția va fi deschisă publicului larg până pe 4 august.
13:00
Un copil de 7 ani, din Iacobeni, județul Sibiu. a murit după ce a fost prins, joi, sub una dintre roțile unei autoutilitare. Copilul s-a agățat de bena autoutilitarei și a căzut când șoferul a dat cu spatele.
Acum 12 ore
12:40
O nouă fabrică de filtre s-a deschis într-un oraș din România. Vor fi angajate circa 500 de persoane. Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a fost prezent la deschidere.
12:30
Un pensionar a aflat că nu este cetățean britanic deși locuiește în Marea Britanie de aproape jumătate de secol. El este nevoit să reia procedurile birocratice pentru a nu fi expulzat. Cazul a ajuns în atenția publicului deoarece familia lui strânge bani pentru plata procedurilor.
12:30
Florin Piersic a fost mutat din secția ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor. A început să meargă pe distanțe scurte.
12:10
România se află în fața unei crize economice iminente, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene. Datoria publică a țării este proiectată să ajungă la 53,9% din PIB în anul 2024, ceea ce pune guvernul la doar un procent distanță de măsurile drastice impuse de lege, inclusiv înghețarea pensiilor.
12:00
Sunt discuții în ședința de Guvern de joi pentru rezolvarea problemelor de salarizare din muzeele din România, după ce mai multe muzee publice au anunțat că nu vor participa la Noaptea Muzeelor, din cauza discrepanțelor salariale.
12:00
Berbecii au îndoieli cu privire la unele situații, Taurii reflectează la experiențe recente, Gemenii au o zi bună, Racii socializează, Fecioarele trebuie să vie atente la ceilalți, Balanțele revin la normalitate, Capricornii și Vărsătorii au grijă de ei, iar Peștii sunt încrerzători.
12:00
Un sistem informatic performant, în valoare de peste 130 de milioane de lei, este introdus la Casa Națională de Pensii Publice. Cozile de la ghișee vor fi eliminate, a spus, joi, premierul Marcel Ciolacu.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.