Reacțiile militarilor ucraineni după ce au folosit o armă românească împotriva rușilor: „Am oprit pentru că fierbea” | VIDEO

StirileProtv.ro, 29 aprilie 2024 18:00

Artileriștii din armata Ucrainei au vorbit, în permieră, despre experiența lor dobândită pe o armă românească pe care o folosesc în războiul contra Rusiei încă din 2023.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 5 minute
16:40
Sucursala Romgaz din Chişinău a fost înregistrată joi la Agenţia Servicii Publice a Republicii Moldova, în Registrul de Stat al persoanelor juridice, informează compania printr-un comunicat remis Agerpres.
16:40
Grecia a propus înfiinţarea unui sistem paneuropean de apărare antiaeriană, a anunţat premierul Kyriakos Mitsotakis, într-un interviu difuzat joi de postul de televiziune Skai.
Acum 10 minute
16:30
Magnatul rus Oleg Deripaska este de părere că recentele sancțiuni care au fost impuse Rusiei de către SUA sunt niște decizii ... fără valoare.  
16:30
Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat, joi, că un aparat de zbor fără pilot a fost găsit, în februarie, în judeţul Botoşani. Acesta era de provenienţă civilă şi nu avea armament şi nici muniţie.
16:30
Armenia şi Azerbaidjanul au anunțat joi că au ajuns la un acord asupra unei părţi a delimitării frontierei comune - o primă ”ajustare a coordonatelor”, pe baza unor hărţi din perioada sovietică.
Acum 30 minute
16:20
Selecţionerul Germaniei, Julian Nagelsmann, a dezvăluit o listă de 27 de jucători (dintre care patru portari) pentru EURO 2024.
16:20
Angajații Guvernului au întrerupt lucrul pentru o oră, declanșând un protest spontan. Ei reproșează instituției conduse de Marcel Ciolacu "o politică salarială discriminatorie" în raport cu alte instituţii.
16:10
Mai mulţi experţi din Slovacia au criticat, joi, măsurile de securitate pentru protecţia premierului Robert Fico, după ce în ajun acesta a fost ţinta unei tentative de asasinat în oraşul Handlova, relatează DPA.
16:10
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat, joi, după ce s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Beijing, că Rusia și China sunt de acord să găsească o "soluție politică" pentru a rezolva "criza" din Ucraina. 
Acum o oră
15:50
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că se lucrează la un proiect de lege privind limitarea adaosului comercial la toate produsele procesate în România. 
Acum 2 ore
15:40
Un lider ”carismatic”, cu care trebuie să discuţi, ''fie că îţi place sau nu” - spun chinezii despre președintele Rusiei, Vladimir Putin, aflat în vizită oficială la Beijing.  
15:00
15:00
Cătălin Drulă, președintele USR, îl acuză pe Marcel Ciolacu, premierul PSD, că spune o minciună atunci când afirmă că „economia merge bine”. 
15:00
Înaintea discuțiilor dintre Vladimir Putin și Xi Jinping, cei doi lideri au fost văzuți în timp ce erau flancați de doi oficiali care purtau două valize.
14:50
Joi, 16 mai, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc.
Acum 4 ore
14:20
Prin ce a trecut o familie de români care a mers cu mașina în vacanță în Turcia: “Ne-au cerut să le lăsăm cheia lor”
14:10
Patru percheziţii au fost efectuate joi de poliţiştii constănţeni la Focşani, în judeţul Vrancea, şi în localitatea Drăgăneasa, din judeţul Prahova, la locuinţele a doi bărbaţi.
13:50
În doar o săptămână, armata Rusiei a reușit să cucerească în Ucraina un teritoriu de 278 kilometri pătraţi, în principal în regiunea Harkov. 
13:50
Proiecţii cu personajele preferate din serialul „Bridgerton”, exponate cu accesorii şi costume originale, precum şi un concert live cu spectacol de video mapping vor putea fi văzute, sâmbătă, pe Calea Victoriei. 
13:40
Un băiat în vârstă de 9 ani a fost la un pas de a fi rănit de câteva gloanțe rătăcite, în timp ce stătea în casa sa din Fort Worth, Texas, când un schimb de focuri a avut loc într-un complex de apartamente din apropierea locuinței sale.
13:40
Rusia și China au lansat o declarație comună în care își exprimă îngrijorarea față de riscurile crescute care rezultă din agravarea relațiilor dintre puterile nucleare.
13:30
Salina Praid din județul Harghita, una dintre cele mai cunoscute de la noi din țară, a fost închisă pentru vizitatori din cauza unor infiltrații de apă.
13:30
Premierul Slovaciei - Robert Fico - este în stare stabilă, dar gravă, după ce a fost împușcat miercuri în plină zi.
13:20
13:20
Cei doi tineri filmați în timp ce bat până la moarte un bărbat cu care se certaseră înainte au fost arestați. Crima, de o violență extremă, a fost comisă pe stradă, în văzul lumii, în cartierul Crângași din Capitală.
13:10
România se află pe primul loc în Europa la intenția de vot a tinerilor, la alegerile europarlamentare din 9 iunie, arată un sondaj publicat de Comisia Europeană.
Acum 6 ore
12:40
Actorul Florin Piersic a fost mutat, joi, din Secţia ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular "Foişor", a anunţat instituţia medicală.
12:30
Guvernul va aproba, joi, reabilitarea liniei de cale ferată Focşani - Roman, o investiţie de 11 miliarde de lei cu termen de realizare de trei ani, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu. 
12:20
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că s-a făcut un pas important în problema "practicilor înşelătoare" de reducere a gramajului produselor şi păstrării preţului acestora.
12:10
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, în şedinţa de Guvern, că se introduce un nou sistem informatic performant la Casa Naţională de Pensii Publice, complet integrat. 
12:10
Un copil de şapte ani a fost accidentat, joi, de o autoutilitară, în localitatea Iacobeni, judeţul Sibiu, fiind prins sub aceasta. El a fost scos de echipajul de descarcerare, fiind inconştient, şi i se fac manevre de resuscitare.
12:10
Descoperă cele mai recente tendințe în modă pentru nunți cu aceste 4 idei de ținute captivante. În acest articol descoperi opțiuni inspirate și ușor de purtat, perfecte pentru a completa atmosfera festivă a evenimentului.
12:00
Bărbatul căutat în cazul presupusului atac asupra actorului Steve Buscemi pe o stradă din Manhattan, New York, a fost identificat de poliție și este căutat pentru a fi anchetat.  
12:00
Când un primar se perpetuează în funcție la nesfârșit, este evident că el o folosește și se agață de ea tocmai pentru a a-și exersa mai departe interesele și pentru a forma în jurul lui o rețea întreagă de oameni care știu cum se fură.
11:50
Cinci soldați israelieni au fost uciși în nordul Gazei după ce au fost loviți de focul de tancuri israeliene, au anunțat Forțele de Apărare Israelului, informează Sky News.
11:50
Un bărbat este căutat de poliţişti după ce s-ar fi urcat la volanul unei maşini care nu-i aparţinea şi ar fi avariat alte patru autoturisme.
11:50
Premierul slovac Robert Fico se afla joi într-o stare stabilă, dar în continuare ”foarte gravă”, după ce a fost rănit prin împuşcare miercuri, anunţă vicepremierul Robert Kalinak, relatează AFP.
11:20
Consumul unei diete vegane, vegetariene sau lacto-ovo-vegetariene reduce semnificativ riscul general de a dezvolta cancer, boli de inima și de a muri precoce din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit unei noi analize, scrie CNN.
11:10
În portul Constanța au fost deschise două terminale pentru mărfuri care scurtează de la câteva zile, la 8 ore, transportul din Turcia în România.
11:10
Noua ofensivă rusă în Ucraina ar trebui să funcţioneze ca un "apel la trezire la realitate" pentru naţiunile care au fost "distrase" de alte conflicte, a avertizat ministrul Apărării britanic Grant Shapps, citat de DPA. 
11:00
Un bărbat a rănit şase persoane, două grav, într-un atac cu ”arme albe”, în localitatea Zofingen, în nordul Elveţiei, după care a fost arestat, a anunţat miercuri noaptea poliţia, relatează AFP.
Acum 8 ore
10:40
Marca auto Citroën a informat joi că a decis să recheme la service peste 600.000 de automobile de tip C3 şi DS3 din aproximativ 20 de ţări, din cauza unei probleme la airbag pentru modelele produse între 2009 şi 2019, transmite AFP.
10:30
Meteorologii au emis o avertizare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă până vineri seară, în sudul Banatului, al Transilvaniei şi în zona Carpaţilor Meridionali.
10:20
Poliţiştii din Neamţ au deschis o anchetă după ce o femeie de 29 de ani a înjunghiat mortal un bărbat de 52 de ani. 
10:20
Vedem ce modificări importante aduc producătorii de telefoane mobile și tablete în următoarea perioadă. Marian Andrei are detalii.
10:10
Un algerian dat dispărut de 26 de ani a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său, într-un sat din centrul Algeriei, au anunţat autorităţile, relatează AFP.
10:10
Statele membre ale UE au convenit miercuri să sancţioneze patru media ruseşti acuzate că difuzează propagandă pro-Kremlin, în ciuda avertismentului Moscovei că va riposta faţă de media occidentale, scrie AFP.
10:00
O femeie în vârstă de 48 de ani a fost victima unei înșelătorii pusă la cale de trei bărbați din București. A vrut să cumpere un BMW X6 vândut pe internet, dar a rămas și fără bani, și fără mașină, potrivit surselor Știrilor ProTV.
10:00
Afazia este o tulburare neurologică de limbaj, care poate apărea după un accident vascular cerebral ori a unui traumatism cerebral.  
09:50
Comisia Europeană a estimat, în prognoza economică anuală, o posibila creștere a PIB-ului Rusiei la sfârșitul anului 2024 la 2,9%.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.