O nouă campanie de recrutare de gradați, la Iași. La precedenta, aproape jumătate dintre candidați au picat proba fizică

Adevarul (Romania), 16 mai 2024 18:00

Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași organizează o nouă campanie de recrutare de soldați gradați profesioniști, după ce, la precedenta, aproape jumătate dintre candidați au picat proba fizică.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
05:35
Deși ar putea părea surprinzător, există câțiva miliardari în lume care preferă mâncarea frugală de la fast-food.
Acum 2 ore
03:45
Milionarul mediu are nu una, nu două, ci șapte surse diferite de venit, șapte fluxuri de bani care curg în conturile lor, construindu-și valoarea netă și asigurându-și viitorul financiar.
Acum 4 ore
02:45
Lacul format pe fundul unei mari cariere miniere din Hunedoara crește continuu, alimentat de izvoarele subterane, iar unii localnici se tem că în scurt timp apele sale vor depăși nivelul malurilor. Alții, mai optimiști, spun că noul lac ar trebui pus în valoare.
02:30
Lumea animalelor este o sursă constantă de uimire și fascinație. De la creaturi minuscule la giganți colosali, fiecare specie are propria sa frumusețe unică. Cu toate acestea, există și animale care, la prima vedere, ar putea părea mai puțin atractive pentru ochiul uman.
01:45
O alimentație sănătoasă înseamnă o dietă diversificată, în care alternează sursele de proteine animale cu cele vegetale. „Ideal ar fi ca într-o săptămână să consumăm carne de cel mult trei ori, pește măcar de două ori și proteine vegetale de minimum trei-cinci ori”, susține dr. Mihaela Bilic.
Acum 6 ore
00:45
Sectorul aerian traversează o perioadă tumultoasă încă de la începutul anului, confruntându-se cu probleme tehnice sau accidente cauzate de turbulențe severe, se arată într-o analiză realizată de XTB.
00:15
Pe 1 iunie, în 1533, Anne Boleyn a fost încoronată regină a Angliei. În aceeași zi, dar 1926, s-a născut diva Marilyn Monroe, iar 1937, actorul Morgan Freeman. Tot pe 1 iunie, în 1946, a fost executat mareșalul Ion Antonescu.
31 mai 2024
23:45
De mai bine de 60 de ani, Elisabeta Bostan este numele de care se leagă filmul românesc pentru copii. Personaje precum Nică şi Veronica au prins viață pe marele ecran sub bagheta regizoarei din Bacău
Acum 8 ore
23:15
Președintele american Joe Biden a avut o primă reacție în legătura cu recenta decizie a juriului din New York de a-l găsi vinovat pe Donald Trump pentru toate cele 34 de capete de acuzare. Liderul de la Casa Albă a calificat drept „nesăbuite” atacurile la adresa sistemului judiciar.
23:00
Turcia refuză ca NATO să ''participe'' la războiul din Ucraina, a afirmat vineri ministrul de externe turc Hakan Fidan, la sfârşitul reuniunii informale a şefilor de diplomaţii din Alianţa nord-atlantică desfăşurate la Praga, transmite AFP.
22:30
Ministrul polonez de externe Radoslaw Sikorski a anunţat vineri, 31 mai 2024, că ţara sa are în vedere formarea unei unităţi militare ucrainene alcătuite din cetăţeni ucraineni stabiliţi în Polonia şi care au primit din partea autorităţilor de la Kiev ordine de mobilizare.
22:15
Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri, la Alba Iulia, referindu-se la posibilitatea ca PSD să îl susţină pe Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale, că acesta a spus că nu doreşte să fie susţinut de Partidul Social Democrat.
22:15
Fostul mare internațional a făcut-o de oaie după meciul Generației de Aur.
22:00
Acum 12 ore
21:30
Pompierii din Bacău intervin, vineri, 30 mai, la un incendiu la un depozit de mase plastice și anvelope. A fost emisă și o alertă de fum toxic.
21:30
Pentru sâmbătă, 1 iunie, Lorina, astrologul Click!, a realizat predicții complete în cazul fiecărei zodii a horoscopului. Un nativ se bucură de beneficii financiare, în timp ce o altă zodie trece printr-un tumult emoțional.
21:15
Un poliţist din Satu Mare a cerut pensionarea, la doar 25 de ani. Omul legii a acuzat presiunea din sistem și volumul mare de muncă.
21:00
Fostul Ministru al Finanțelor , Sebastian Vlădescu, condamnat la 7 ani și 4 luni, de închisoare pentru corupție, are mari probleme cu Fiscul.
21:00
20:30
Pompierii din Bacău intervin, vineri, 30 mai, la un incendiu la un depozit de mase plastice și anvelope. A fost emisă și o alertă de fum toxic.
20:30
Lumea animalelor este o sursă constantă de uimire și fascinație. De la creaturi minuscule la giganți colosali, fiecare specie are propria sa frumusețe unică. Cu toate acestea, există și animale care, la prima vedere, ar putea părea mai puțin atractive pentru ochiul uman.
19:45
O anchetă a fost demarată de Ministerul Apărării, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu președinta Partidului SOS România îmbrăcată în uniformă militară pe o motocicletă de Poliție. Amintim faptul că Ministerul de Interne a anunțat joi, 30 mai, că face verificări.
19:45
Grupul aeronautic european Airbus se confruntă cu noi presiuni în majorarea producţiei de avioane pentru pasageri, din cauza deficitului de angajaţi şi de componente.
19:15
Fermierii mai pot depune până pe 7 iunie cererea de plată pentru accesarea intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, în Campania 2024.
19:00
La o zi după ce un juriu din New York l-a găsit vinovat pe fostul președinte american Donald Trump pentru 34 de capete de acuzare privind falsificarea registrelor contabile, prezumtivul candidat republican la președinție vorbește despre verdictul său istoric de la Trump Tower, relatează CNN.
18:45
Economia Turciei a avut la începutul anului un avans mai rapid decât al Chinei, raportând unul dintre cele mai mari ritmuri de creştere din lume.
18:30
După mai multe tentative primejdioase, dar nereușite, în 1981 John Pîrva și-a împlinit visul de părăsi România, trecând ilegal frontiera cu fosta Iugoslavia. A ajuns apoi în Statele Unite ale Americii, dar s-a întors după două decenii în orașul Deva, păstrând amintirea dramaticei sale evadări.
18:15
Salariul minim pe economie de va majora de sâmbătă, 1 iunie, la 3.700, iar suma scutită de taxe pentru această categorie de salariați se majorează și ea la 300 de lei.
18:15
În fața judecătorilor din Mangalia, Vlad Pascu, tânărul care s-a urcat drogat la volan și a curmat viața a doi tineri, a prezentat scuze părinților tinerilor uciși. Autorul tragediei de la 2 Mai a încercat să obțină plasarea în arest la domiciliu, însă magistrații i-au respins cererea.
18:15
Cristian Popescu Piedone a confirmat că a primit un apel din partea unui reprezentant al PSD, care i-a sugerat să se retragă din competiția pentru primăria Capitalei.
18:00
Armata israeliană se află în centrul orașului Rafah, au confirmat vineri într-o declarație Forțele de Apărare Israeliene (IDF), în pofida îngrijorării și a revoltei internaționale față de operațiunea militară în cel mai sudic oraș din Fâșia Gaza, relatează CNN.
18:00
Muncitorii care lucreaz la reabilitarea clădirii în care a funcţionat vechea şcoală din comuna bistriţeană Livezile, aflată în prezent în proprietate privată, au avut parte de o descoperire șocantă.
18:00
Autoritățile din stațiunea spaniolă Platja d'Aro sunt hotărâte să pună capăt comportamentelor antisociale ale turiștilor.
17:45
Intesa Sanpaolo a finalizat achiziţia grupului românesc First Bank S.A. (România) de la fondul privat de investiţii cu sediul în SUA J.C. Flowers & Co, conform unui comunicat al băncii.
17:45
Un profesor din Arad este acuzat că a luat mită de la 16 dintre elevii săi pentru a-i promova fără ca aceștia să participe la cursuri.
17:45
Ucraina a semnat vineri acorduri de securitate cu Islanda, Norvegia şi Suedia, relatează DPA.
17:30
Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.
17:30
Zelenski a început să vorbească direct la adresa lui Biden, pe problema armelor NATO pe care nu are voie să le folosească pentru a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei, într-un interviu pentru The Guardian.
17:15
Sebastian Burduja și Ion Sterian, au semnat un contract de finanțare pentru construirea conductei de transport gaze naturale în vederea alimentării Centralei Mintia.
17:15
Stresul face parte din viață. Acesta te poate determina să acționezi, să respecți un termen limită și să realizezi lucruri. Totuși, stresul cronic cauzează o serie de probleme de sănătate, inclusiv depresie, probleme digestive și tulburări cognitive.
17:15
O pastilă utilizată de foarte mulți români a fost retrasă de pe piață de Agenția Națională a Medicamentului.
17:00
Vineri, de la 20:30, va avea loc finala mult așteptată a emisiunii Românii au talent, sezonul 14. În total, 11 concurenți vor urca pe scenă pentru a-și demonstra talentul și a impresiona juriul.
17:00
Un bărbat a atacat cu cuțitul mai mulți oameni în orașul german Mannheim, vineri, declanșând o alertă și o intervenție rapidă a poliției. Incidentul s-a produs în jurul prânzului, iar atacatorul a rănit cel puțin trei persoane. 
17:00
Este pentru prima dată că un fost președinte al SUA a fost condamnat penal. Ce înseamnă asta pentru candidatura lui Trump la Casa Albă? Și ce s-ar întâmpla dacă ar trebui să meargă la închisoare?
17:00
Flăcările au devastat una dintre reşedinţele de iarnă unde Ţarul are ascuns un buncăr secret antinuclear.
16:45
Vlad Pascu, șoferul care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri, vara trecută, în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv. Decizia, însă, nu este una definitivă și poate fi atacată cu recurs la Tribunalul din Constanța.
16:45
Trapperul Gheboasă a fost trimis în judecată pentru deținerea de droguri de risc în scop personal, anunță DIICOT.
16:45
China dezvoltă noi sisteme pentru a vâna submarinele americane cu propulsie nucleară care ar putea amenința o invazie chineză a Taiwanului, potrivit unui nou raport.
Acum 24 ore
16:30
Legea pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe cu efecte psihoactive a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ prevede pedepse mari cu închisoarea.
16:30
Temu va trebui să respecte cele mai stricte norme în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale în termen de patru luni de la notificarea sa, respectiv sfârşitul lunii septembrie 2024.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.