Victorie categorică pentru Farul Constanţa, 5-1 cu CFR Cluj, în Superligă

Adevarul (Romania), 19 aprilie 2024 23:15

Farul Constanţa a surclasat-o pe CFR Cluj cu scorul de 5-1 (2-0), vineri, la Ovidiu, într-un meci din etapa a cincea a fazei play-off a Superligii de fotbal

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
17:00
Un veteran american care a luptat în Ucraina spune că Armata americană a petrecut atât de mult timp concentrată pe lupta împotriva insurgenților, încât a uitat „ce înseamnă de fapt a lupta într-un război”.
17:00
Croaziera companiei de turism și călătorii Bare Necessities va pleca la drum din Miami în februarie 2025.
Acum o oră
16:30
Gospodinele tinere spun ca nu mai au timp să respecte tradiția moștenită de la mame și bunici. Cele mai multe dintre ele spun că tradiția presupune un efort care poate duce chiar la epuizarea fizică a multor femei. „Îmi amintesc că mama, de multe ori, cădea la pat după curățenia generală".
16:30
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 135 miliarde lei, la finalul lunii martie 2024, în creştere cu 30,7% faţă de nivelul înregistrat în 2023, potrivit ASF.
16:30
Vremea va fi instabilă în luna mai, zilele însorite şi calde, uneori chiar caniculare, alternând cu zilele reci şi ploioase, în timp ce ploile vor avea adesea caracter torenţial, conform caracterizării climatice a acestei luni, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
16:15
În judeţul Neamţ, lacul de acumulare de la Bicaz este locul ideal pentru amplasarea unor construcţii lacustre, luciul de apă fiind căutat şi de pescari. Numai că, unii fac aceste lucruri în mod ilegal
Acum 2 ore
16:00
Grupul informatic Apple Inc. a raportat joi seară rezultate trimestriale peste aşteptări şi totodată un program record de răscumpărări de acţiuni, informează Reuters.
16:00
Directorul general de la Rheinmetall, Armin Papperger a lansat ideea înfiinţării unui consorţiu european în domeniul armamentului, care să poată concura mai bine cu rivalii americani, într-un moment în care grupul german are ambiţii globale într-o industrie care trece printr-o perioadă de boom.
16:00
Traseul noului sector de autostradă din vestul României, numit și Autostrada cu tuneluri, a fost conturat în teren, după ce în ultimele zile constructorii au defrișat și decopertat zona celor două viitoare mari ecoducte.
16:00
Trupele ruse și americane operează din aceeași bază militară de cel puțin câteva săptămâni, punând cele două armate în imediata apropiere una de cealaltă într-un moment de intensificare a tensiunile legate de războiul din Ucraina.
15:45
Deşi escaladarea armată pare să fie exclusă în viitorul imediat, un război mai discret continuă să facă ravagii între Israel şi Iran: pe frontul "spaţiului cibernetic", Israelul lucrează pentru a contracara atacurile iraniene.
15:15
Indicele global al preţurilor produselor alimentare a crescut şi în luna aprilie, pentru a doua lună consecutiv, ca urmare a majorării preţurilor la carne, uleiuri vegetale şi cereale.
15:15
Vinerea Mare, ziua în care Iisus a murit pe cruce, este sărbătorită cu sfințenie și în zilele noastre în satele din Maramureșul istoric. În această zi, credincioșii posteau și nu munceau la câmp sau în gospodărie. Practic, era ca o zi de sărbătoare pentru creștini
15:15
Alin Demetrian, fostul manager al Spitalului de Urgență din Craiova, a fost acuzat că ar fi intervenit chirurgical în cazul unei paciente, deși se afla sub control judiciar, iar magistrații dispuseseră în cazul său că nu-și mai poate desfășura activitatea de medic chirurg.
15:15
Joshua Dean, în vârstă de 45 de ani, fost auditor de calitate la furnizorul Boeing Spirit AeroSystems, a acuzat conduita greșită a managementului calității.
Acum 4 ore
15:00
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris vineri comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în Ucraina ca făcând parte dintr-o „tendinţă foarte periculoasă”, relatează Reuters.
15:00
Deși autoritățile au anunțat că toți pensionarii își vor primi pensiile înainte de Paște, pe teren au apărut tot felul de probleme.
14:45
La o săptămână de la surparea subită din Slănic Prahova, în zonă se fac primele lucrări. Tot vineri, experții încep verificările la structura de rezistență a blocurilor din jur pentru a se stabili dacă e nevoie de noi evacuări.
14:45
China a lansat vineri o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii, o premieră mondială, care ar reprezenta o mare reuşită pentru ambiţiosul program spaţial al acestei ţări, informează AFP.
14:30
În timp ce campusurile universitare din SUA sunt zguduite de proteste propalestiniene, în contextul ofensivei Israelului în Fâșia Gaza, unii locuitori din enclavă se întreabă de ce nu au avut loc proteste la fel de ample și în țările arabe pe care le consideră vechi aliate, relatează Reuters.
14:30
Echipa masculină de handbal Dinamo București va înfrunta echipa germană Flensburg-Handewitt în Final Four-ul European League. Cealaltă semifinală se va disputa între alte două echipe din Bundesliga, Fuchse Berlin și Rhein Neckar.
14:30
Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost împuşcat în picior, după ce ar fi ameninţat cu un topor poliţiştii care încercau să-l imobilizeze în urma unui conflict anterior cu sora sa, a informat, vineri, Poliţia Capitalei.
14:00
Pentru a evita incidente neplăcute cu ocazia sărbătorilor pascale, pompierii recomandă un set de măsuri simple atât pe timpul slujbelor religioase, cât și în locuințe.
14:00
La aproape patru decenii de la colapsul URSS, standardele de viaţă din ţările care au ieşit de pe orbită pentru a se alătura UE urmează să le devanseze pe cele din sudul blocului comunitar.
13:45
Chinezii de la BYD vor comercializa mașina electrică de oraș Seagull în Europa. Acest rival al Dacia Spring ar putea fi produs în Ungaria, dar va fi și profund modificat înainte de a ajunge „Bătrânul Continent”.
13:30
Noi detalii au ieșit la iveală în cazul răpirii bărbatului de 33 de ani din București. Victima, care a fost transportată la Spitalul Elias, a fost băgată joi, 2 mai, cu forța într-o dubă de indivizi necunoscuți.
13:30
„Cu câtă ușurință, doar la mirosul unor mici, au și uitat de parabola pe care le-o adresează Mântuitorul” - astfel își începe Ioan-Florin Florescu, un cunoscut și respectat preot român misionar în Scoția, critica la adresa fariseilor care împart lumea în „ei” și „ceilalți”
13:15
Costurile pe termen lung pentru reconstrucția Gaza după războiul dintre Israel și Hamas ar putea ajunge la 50 de miliarde de dolari și ar putea dura aproape două decenii.
Acum 6 ore
13:00
Norocul a fost de partea unei femei din SUA de două ori. Christine Wilson a fost fericita posesoare a biletului care i-a adus premiul de 1 milion de dolari, relatează Sky News.
13:00
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat într-un interviu la Digi24 că nu dorește o dezbatere cu candidatul PNL, Sebastian Burduja, pentru că nu vrea să îl atace pe contracandidatul liberal, dorind o alianță cu PNL în Consiliul General, în cazul în care va câștiga un nou mandat.
12:45
Fost comandant al trupelor SUA în Europa, generalul american în rezervă Ben Hodges a declarat că războiul din Ucraina se va încheia atunci când dictatorul rus, Vladimir Putin, își va da seama că nu poate câștiga.
12:45
Airbus a cerut o compensație financiară pentru a prelua operațiunile cu pierderi de bani de la Spirit AeroSystems, o cerere care a apărut ca un obstacol în calea unui acord de asociere cu Boeing.
12:45
Circa 150.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022, potrivit estimărilor franceze comunicate de ministrul de externe Stephane Sejourne într-un interviu publicat vineri în ediţia europeană a ziarului independent rus Novaia Gazeta, citat de AFP.
12:30
Satul Gura Siriului din județul Buzău a fost nominalizat la competiția internațională „Best Turism Villages 2024”. Și anul trecut, localitatea a fost votată și aleasă drept finalistă a competiției, confirmându-și statutul de destinație turistică de top din România.
12:15
12:00
Coinbase Global, a ajuns la un profit de peste 1 miliard de dolari în primul trimestru, de la o pierdere înregistrată cu un an mai devreme, în urma unei creșteri a tranzacțiilor cu criptomonede.
12:00
Cu un miros de pământ și un gust amar, ceaiul preferat de mari nume ale fotbalului ar putea fi secretul unei siluete de invidiat.
11:45
11:45
Continuă lucrările la Tunelul Curtea de Argeș, primul tunel săpat în stâncă de pe o autostradă din România. Constructorul austriac PORR a reușit să foreze peste un kilometru din tunelul care trece Dealul Momaia (Argeș)
11:30
Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de zahăr acordată de UE pentru întregul an 2024 şi în aceste condiţii va trebui să-şi reducă suprafaţa însămânţată cu sfeclă de zahăr.
11:30
Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, importanța libertății de exprimare libertății de exprimare, „ca pârghie de informare a publicului și garanție a unei societăți democratice și libere”.
11:30
Viața este mai mult o călătorie decât o destinație. Cu toții ne dorim să fim fericiți, însă uneori obiceiurile noastre de zi cu zi pot sta în calea acestei stări pe care vrem cu ardoare să o simțim, relatează Ideapod.
11:30
Ministrul britanic de externe David Cameron a promis, joi, în contextul vizitei sale la Kiev, ajutor militar anual pentru Ucraina în valoare de trei miliarde de lire sterline (3,74 miliarde de dolari) „atâta timp cât este nevoie”.
11:30
La începutul veacului trecut, județul Vâlcea se mândrea cu prima pistă de bob din țară, pe Dealul Capela din Râmnicu Vâlcea. Era celebră la vremea aceea. Un secol mai târziu, se vorbește din nou despre bob
11:15
11:15
Numai noaptea trecută șapte petrecăreți au ajuns pe mâna jandarmilor și polițiștilor, după au fost prinși cu substanțe psihoactive la festivalul de muzică electronică din Mamaia Nord.
Acum 8 ore
11:00
Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei a afirmat la Digi24 că Nicușor Dan, contracandidatul său, nu este un om de dialog și nici de echipă, pentru că nu răspunde la telefon și a dezamăgit liberalii care l-au susținut în 2020.
11:00
Pe 3 mai, se împlinesc 176 de ani de când a început Adunarea Națională de la Blaj, una dintre marile adunări a românilor din Transilvania din timpul Revoluţiei de la 1848, prin care aceştia şi-au expus revendicările naționale, politice şi sociale.
10:45
10:45
Un angajator a stârnit dezbateri aprinse după ce a fost șocat de faptul că o persoană din Generația Z care se afla în căutarea unui loc de muncă a refuzat să acorde 90 de minute unui test de angajare pentru că „părea multă muncă", relatează Fortune.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.