BEC a stabilit ordinea candidaturilor pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare

Adevarul (Romania), 29 aprilie 2024 18:45

Biroul Electoral Central a stabilit, luni, prin tragere la sorţi, ordinea de pe buletinele de vot a partidelor politice, alianţelor electorale şi politice, organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au depus liste de candidaţi la alegerile europarlamentare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
20:45
Trei kilometri până la capătul lumii este în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film.De la Cannes, la cald regizorul Emanuel Pârvu va vorbi la Adevărul Live.
Acum o oră
20:15
Un aliat al președintelui rus Vladimir Putin a lansat un avertisment grav asupra posibilității unui al Treilea Război Mondial, în cazul în care Ucraina va folosi armele furnizate de Occident pentru a lovi teritoriul rus.
20:00
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a oferit un comentariu exclusiv pentru GSP.ro, reacționând la ultimele evenimente legate de Simona Halep.
Acum 2 ore
19:45
După ce miercuri premierul slovac Robert Fico a fost victima unui atentat, fiind împuşcat în timp ce discuta cu simpatizanţii săi după o întâlnire oficială, joi, prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, a anunţat că a primit ameninţări cu moartea.
19:30
Marți dimineață, Gheorghe Sârbu, tatăl mogulului media Adrian Sârbu, a fost găsit inconștient în baia bazei de agrement de la Vulcan, din județul Brașov, de către bucătăreasa familiei. A fost transportat la spital, însă joi dimineață a murit
19:30
O româncă din Gorj, stripteuză în Italia, a fost protagonista unei emisiuni de televiziune de la un post național din Peninsulă. Simona Filip este acuzată că a înșelat mai mulți italieni cu sume mari de bani și obiecte de lux.
19:30
Finalizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A13, care va lega Moldova de centrul țării, va fi realizată de Consitrans. Proiectantul are la dispoziție 2 ani pentru finalizarea documentațiilor, care vor sta la baza construirii autostrăzii.
19:30
Chiar dacă muzeele vor fi închise sâmbătă seara, Primăria Brașov a decis să ofere mai multe expoziții în spațiile pe care le deține, astfel că de Noaptea Muzeelor va exista activitate la Brașov
19:15
Unul dintre autorii crimei din Crângași, tânărul de 16 ani, poate scăpa cu o pedeapsă mai blândă tocmai din motivul vârstei.
19:00
Putin vizitează Beijingul pentru a doua oară în șase luni. China a devenit cel mai important furnizor de microelectronică esențială pentru efortul de război al Moscovei. Americanii văd pregătiri de război împotriva NATO.
Acum 4 ore
18:45
Un şofer beat şi drogat, care conducea cu 161 km/h, în Mamaia, a fost arestat preventiv, joi, 16.05.2024. El a fost urmărit de poliţişti pe o distanţă de trei kilometri şi apoi blocat în trafic.
18:45
MADR a anunțat joi că Agenția de Pescuit a instalat sisteme de supraveghere în zona Midia Năvodari, pentru monitorizarea unei posibile recoltări ilegale de scoici.
18:45
Suntem în plin sezon al narciselor în Maramureș, dar și în Bistrița-Năsăud, unde sunt poieni cu narcise. Florile oferă un adevărat spectacol privitorului. Covorul de flori albe este punctat din loc în loc cu violetul florilor de gențiană sau degetăruț.
18:30
Consumul de alcool a fost mereu o reală problemă a societății, susțin cadrele medicale. Dependența de alcool, un fenomen care se răspândește constant, afectează tot mai multe vieți.
18:30
Doi bărbați au fost reținuți după ce au cerut 8000 de euro pentru a intermedia rezolvarea juridică a unui teren din Voluntari.
18:30
Premierul a discutat cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă și Drepturi Sociale, cu privire la stadiul reformelor sociale din PNRR, noua lege a pensiilor ;i directiva european[ privind salariul minim.
18:30
745 de depozite cu mărfuri de larg consum au fost sigilate joi de ANAF în urma unor controale efectuate de inspectori în Voluntari, a informat instituția.
18:30
Presa din Prahova a dezvăluit că peste un milion de lei din bugetul ploieștenilor a fost utilizat de Primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru plata salariilor, primelor, sporurilor și indemnizațiilor acordate rudelor și prietenilor primarului Andrei Volosevici în anul fiscal 2022.
18:15
În toată țara, joi 16 mai 2024, angajații serviciilor județene aparținând de Arhivele Naționale au ieșit în fața instituțiilor în care lucrează în semn de protest față de nivelul salarial în comparație cu al altor instituții publice.
18:00
O femeie în vârstă de 73 de ani a murit în urma unei operații efectuate la Institutul Oncologic din Capitală. Un medic a uitat în corpul pacientei un pansament.
18:00
Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași organizează o nouă campanie de recrutare de soldați gradați profesioniști, după ce, la precedenta, aproape jumătate dintre candidați au picat proba fizică.
18:00
Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, compania Meta face subiectul unei anchete a acestei instituţii privind anumite riscuri legate de utilizarea serviciilor oferite pe platformele Facebook şi Instagram, mai ales în ceea ce priveşte siguranţa copiilor.
18:00
Guvernul a dat undă verde finanțării unui nou sistem informatic al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), cu o investiție totală de 131.282.000 lei, proveniți din fonduri externe nerambursabile, prin intermediul PNRR.
18:00
Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, joi, că un aparat de zbor fără pilot a fost găsit, în februarie, în judeţul Botoşani. Acesta era de provenienţă civilă şi nu avea armament şi nici muniţie.
17:45
Bulgaria accelerează implementarea proiectelor de construcţie pentru noi capacităţi nucleare la Kozlodui şi pentru coridorul vertical al gazelor, fiind înfiinţate grupuri de lucru interdepartamentale.
17:45
Specialiștii de peste Ocean au intrat în sala de operație împreună cu medicii din Iași. Intervenția de reconstrucție a sânilor a durat mai bine de zece ore și a fost un real succes, transmit reprezentanții Institutului Regional de Oncologie din Iași.
17:45
Ministrul israelian al apărării a anunţat joi, într-un comunicat, că "trupe suplimentare" vor participa la luptele terestre de la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde operaţiunile militare "se vor intensifica", pe fondul tensiunilor din cabinetul de razboi al premierului Benjamin Netanyahu.
17:30
Din păcate, veștile nu sunt deloc bune pentru fosta ocupantă a locului 1 WTA.
17:30
Guvernul a adoptat un proiect al Ministerului Justiției care propune ca Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să desemneze procurorii care vor efectua urmărirea penală în dosarele magistraţilor.
17:15
Locul de muncă modern nu se mai rezumă doar la salariu și beneficii de bază, deoarece echilibrul între viața profesională și cea personală este din ce în ce mai important, beneficiile materiale devin un factor semnificativ pentru satisfacția și productivitatea angajaților.
17:15
De pe locul 148 în lume, Ruse merge din victorie în victorie la Trophee Clarins.
17:00
Producătorul Magiunului de Topoloveni a dat în judecată Metro, după ce retailerul, care impunea un preț de achiziție de 9 lei și vindea cu 30 de lei, a scos produsul de la raft.
17:00
Sucursala Romgaz din Chişinău a fost înregistrată joi la Agenţia Servicii Publice a Republicii Moldova, în Registrul de Stat al persoanelor juridice, informează compania.
17:00
Nemo Mettler a câștigat Eurovision 2024 pentru Elveția, devenind prima persoană non-binară care a triumfat la concursul de cântece. Acum, el e decis să convingă autoritățile elvețiene să permită ca persoanele non-binare să fie astfel identificate în documentele oficiale.
17:00
Ceea ce n-a reușit Rapid, cu milioanele lui Dan Șucu din play-off-ul Superligii, și anume o participare europeană, tocmai a izbutit Corvinul Hunedoara, o echipă promovată din „C“ în „B“.
Acum 6 ore
16:45
Premierul Marcel Ciolacu cere Consiliului Concurenței să înceapă o anchetă în care să verifice dacă creșterea cu peste 25% a prețurilor la detergenți au vreo justificare economică. Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, spune că deja se fac verificări.
16:45
Încă de la izbucnirea agresiunii ruse în Ucraina, Turcia și-a văzut în continuare de interesele proprii, evitând, de multe ori, regulile impuse de UE în încercarea de a-l sancționa pe Putin.
16:45
Primarul din orașul sucevean Frasin, Marinel Bălan, și încă o persoană au ajuns la spital cu arsuri după explozia unei instalații artizanale de țuică. Incidentul s-a petrecut miercuri, 15 mai 2024, în gospodăria unui localnic.
16:45
Real Madrid și Borussia Dortmund se vor întâlni pentru trofeul superm pe 1 iunie.
16:45
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit cinci oferte pentru Varianta de Ocolire Timișoara Vest. Firmele sunt din România, Ucraina, Turcia și Spania.
16:45
Este sezonul roșiilor cu gust românesc, care pot fi consumate fără limită de cantitate. Este este o legumă-fruct ce nu treabuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară. Are puține calorii, peste 95% apă, multe fibre și minerale, susține nutriționistul Mihaela Bilic.
16:15
Poliţiştii suceveni au ridicat, în urma unor controale, peste o tonă de detergent de vase şi detergent de rufe care poartă denumirile unor branduri premium şi despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcut. Marfa a fost găsită în magazine din complexul comercial Bazar din municipiul Suceava
16:00
Forțele ruse iau prizonieri civili ucraineni și împiedică evacuarea acestora în partea de nord a orașului Vovciansk din regiunea Harkov, aflată în conflict, a declarat, joi, 16 mai, ministrul de interne Ihor Klimenko.
16:00
Întrebat despre situaţia privind colectarea ilegală de scoici în Marea Neagă, ministrul Agriculturii a spus că ministerul nu are atribuţii în acest sens, însă va analiza situaţia.
16:00
Cercetătorii au confirmat, în sfârșit, una dintre predicțiile cheie formulate de Albert Einstein în teoria sa despre gravitație, şi anume aceea că, de fapt, găurile negre au o atracţie gravitaţională extrem de puternică.
16:00
O analiză recentă a evidențiat diferențele semnificative în prețurile și tradițiile asociate consumului de cafea în diverse țări europene. De exemplu, în Algarve, Portugalia, o cafea costă doar 88 de cenți, comparativ cu peste 5 lire sterline în Londra, la lanțuri precum Black Sheep și Starbuks.
16:00
Angajații Guvernului continuă să protesteze, acuzând înstituția că instituția „promovează o politică salarială discriminatorie în raport cu alte instituţii aflate în subordine sau coordonare”.
15:45
Ministrul Agriculturii a anunțat joi că va extinde lista de produse cu adaos comercial limitat, avertizând că unele produse românești au adaos mare, iar cele din import au adaos mic.
15:15
Un cunoscut retailer cu peste 400 de magazine în România a anunțat joi că va oferi cu 10 bani în plus pentru fiecare ambalaj cu sigla SGR colectat de aparatele sale.
15:15
Joe Biden și Donald Trump au confirmat participarea la două dezbateri prezidențiale televizate, care vor avea loc în lunile iunie și septembrie, oferind o platformă pentru confruntări politice de prim rang ce ar putea influența semnificativ cursa pentru Casa Albă.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.